Gazete Vatan Logo

Tüm bilinenleri alt üst edecek keşif!

300 milyon yıllık kömürden çıktı...

Tüm bilinenleri alt üst edecek keşif!

Rusya'da bir vatandaş evine yakmak için getirdiği kömürün içinde öyle bir şey buldu ki, tüm Rus bilim adamları bu keşife odaklandı.

300 milyon yıllık kömür depozitine sahip Khakakis bölgesindeki Chernogorodskiy madenlerinden çıkarılan kömürün içinde metal bir obje vardı. Dinozorların bile henüz var olmadığı bu dönemden gelen kömürün içinden çıkan parça hemen incelemeye alındı. Garip nesne, Rus jeologlar tarafından parçalanan kömürün içinden çıkarılarak deneylere tabi tutuldu. Yapılan testler parçanın %98 alüminyum ve %2 oranında magnezyumdan oluştuğunu ortaya çıkardı. Rusya'nın Sesi'nde yer alan habere göre bilim adamları yaptıkları açıklamada bulunan nesnenin alışılmadık şekilde hafif olduğunun altını çizdi. Araştırmacılar şimdi modern çağlarda kullanılan bu parçanın 300 milyon yıllık bir kömürün içinden nasıl çıktığını anlamaya çalışıyor. Yöre halkı ise nesnenin dünya dışı olduğuna inanmış durumda.


Gizemli obje araştırmaların devam etmesi için saklı tutuluyor.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan bir başka jeolag Sharon Hill ise metal parçanın uzaydan geldiğine inanmadığını belirtti. 'Doğal bir oluşum olması mümkün görünüyor' diye konuşan Hill, 'tek bir adamın sözü parçanın uzaydan gelmiş olduğunu göstermez. Yapılması gereken testler var. Bir makale olarak yayınlanmadan buna inanamam' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı