Gazete Vatan Logo

Tuluyhan Uğurlu, piyanosuyla dünyaya İstanbul'u anlatacak

Piyanist Uğurlu, Dünya Başkenti İstanbul adlı konserler dizisine bugün başlıyor. Sanatçı Çırağan Sarayı'ndaki galanın ardından dünya başkentlerinde de çalacak

Tuluyhan Uğurlu, yeni projesi çerçevesinde vereceği konserlerle dünyaya farklı bir İstanbul tanıtımı yapmaya hazırlanıyor. Görüntülerle de desteklenen ve Dünya Başkenti İstanbul adı verilen konserlerin galası bu akşam, 20.30'da Çırağan Sarayı Balo Salonu'nda yapılacak. Napolyon'un "Eğer dünya tek bir ülke olsaydı başkenti İstanbul olurdu" sözlerinden yola çıkılarak hazırlanan bu çalışmada İstanbul'un tarihi, kısa ancak derin ve duygusal öykülerle anlatılıyor. Multuvizyon aracılığıyla konser boyunca 200'e yakın fotoğraf, tablo ve gravürle renklenecek konserlerde Tuluyhan Uğurlu'nun solo piyano performansına kentin etnik renkliliği gözönüne alınarak zaman zaman kilise orgu ve Türk müziği enstrümanları da katılıyor.

Bu geceki galanın ardından konserler 2005'in ilk aylarında Atina, New York ve Berlin'de sürecek. Müzikseverler kadar turizmi yönlendiren kişilerin de katılacağı konserlerden önce Çırağan Sarayı'nın Türk yemekleri ikram edilecek.