Elmanın yarısı…

Kız bebekler ve erkek bebekler…

Pembeler ve maviler… Sonra; kız çocuklar ve erkek çocuklar…

Kızlar için pembeler, erkekler için daha serin, cool, küçük adamlığa uygun maskülen(!) renkler…

Moda; doğumhanede başladı, bebeciklerin koluna takılan bileziklerin renginden, odalara, giysilere ve sonra hayata uzanıp bizi tatlı tatlı hep etkisine aldı. Çoğunlukla bizleri mutlu edip kadın ve erkek olarak ayırarak, rollerimize katkıda bulundu. Bu bir eleştiri değil şüphesiz, bazen çok iyi oldu, bazen doğru olmadı. Ama moda, her zaman hayatın önemli bir dinamiğini oluşturdu.

Modanın yeni doğanda bile uyguladığı cinsiyet sınıflandırması artık hükmünü öyle güçlü sürdüremiyor. Şu aralar yetişkin modası iyice karıştı. Giyim kuşamda kadınlar maskülen, erkekler feminen etkiler alıyorlar. Karmakarışık ama bence çok renkli bir moda anlayışı egemen oldu. Renkler, desenler, modeller büyük bir etkileşim içindeler. Kadın modasında boyfriend jeanler, gömlekler, ceketler son yıllarda büyük bir trend olarak yükseldi. Özellikle gençlere çok yakışıyor ve tarz duruyor.

Haberin Devamı

Kadın modasındaki maskülen etkiler büyük bir konu… İleride bol bol maskülen stylinglere yer veririz. Erkek modasında feminen etkileri önce renklerde gördük, sonra desenler, sonra modeller feminen dokunuşlarla ortaya çıktılar. Biz bu hafta 2017 Erkek Modasına genel olarak bir göz atalım.

Elmanın yarısı…

Bomber Ceket

1920’lerde Amerikan savaş pilotları için üretilen ceketler günümüzde ipek, saten, kadife gibi hafif kumaşlardan yapılıyor.

Büyük beden parçalar

Kargo pantolonlardan, dış giyime, gömlekten sweatshirt’e kadar bütün parçalarda büyük beden, büyük trend oldu. Bomber ceketler, jeanler, trençkotlar daha doğrusu her şey ile kombin edilebilir.

Baştan sona denim şıklığı

Bu yıl blue-jeanlerle aynı kumaştan ceketler, montlar gömlekler kullanmak çok moda…

Kareli kumaştan yelekler, takım elbiseler

Takım elbiselerin içine giyilen kareli kumaştan yelekler, hem sıcak hem de cool duruyor.

Kadife yükselen trend

Kadife kombinler çok seviliyor.

1970’ler

Bu kış, bol paça pantolonlar, balıkçı yakalar, fularlar hippi ruhunu geri getiriyor. Kışın dönem filmlerinden fırlayan beyefendilerle çok karşılaşacağız.

Haberin Devamı

Feminen desenler

Çiçek desenleri, leoparlar trençkotlarda, çantalarda, gömleklerde bol bol kullanılıyor.

Çapraz postacı çantaları, aplikeler, armalar, rozetler

Kadın modasında olduğu gibi bu aksesuarlar erkek modasında da çok baskın.

Canlı Renkler

En güzel renkler erkekler için. Özellikle sarı pantolonlar sezonun tahtına oturmuş durumda, bunun yanı sıra canlı renkleri her parçada çokça görüyoruz. Siyah, lacivert, gri ve bordonun klasikleşmiş trendi kuşkusuz sürüyor.

Elmanın yarısı…

Kazaklar

Takım elbiselerin içine giyilen kazaklar hem rahat hem de şık görünüyorlar.

Günümüzde erkek modası özgürleşti ve farklı renkler kombinasyonlar kullanarak çok çeşitlendi. Ne de olsa erkekler; dünya yaratıldığından beri vazgeçemediğimiz; çok sevdiğimiz, çok didiştiğimiz partnerlerimiz. Modada yakınlaşmamız beni mutlu ediyor.

Bu hafta ‘hoşça kalın’ derken kulağımda Mehmet Erdem’den ‘Bir elmanın yarısı’ türküsü çalıyor.

Haberin Devamı

Bir elmanın yarısı

Biri sensin biri ben…

Sevgiyle.

DİĞER YENİ YAZILAR