‘La Vie en Rose’

‘La Vie en Rose’

Ekim ayının rengi portakal, çiçeği portakal nergisiymiş. Düşündüm de; Ekim deyince, benim de hep gözümün önüne portakal renginin baskın olduğu bir dekor geliyor. Portakal rengi; bazılarına göre bereketin, bazılarına göre üretimin, bazılarına göre mutluluğun rengiymiş. Ben çok seviyorum bu rengin çeşitli tonlarını… Hele yanık portakal ya da bronz portakal doğru kullanıldığında her mevsim çok hoş bir etki bırakıyor. Renk deyince bu yılın modasına hayran olmamak elde değil. 2016-2017 Sonbahar&Kış modası en zengin, en çeşitli, en renkli yıllarından birini yaşıyor.

Bu gün sohbetimizde trendlerin ana hatlarını bir gözden geçirelim. Zaman içinde ayrıntıları ayrı ayrı konu ederiz. Renkler, yine muhteşem! Yazdan kalan maviler ve pembeler, çeşitli tonlarda bol bol kullanılıyor. Aksesuardan ayakkabıya, çantadan paltolara, pantalonlara, elbiselere, eteklere, ceketlere, hatta iç çamaşırına kadar her parçada kobalt, nehir, gök, havadar mavileri, gri mavileri, lacivertleri göreceğiz. Mavilerin özellikle yeşille ve kahverengi ile yapılan kombinlerini çok havalı buluyorum.

Haberin Devamı

‘La Vie en Rose’

Rüya gibi pembeler

Ve pembeler! Tam bir hayal gibi, rüya gibi kullanılmış… Pudra, bebek, şeker, toz, gül pembesi Prada, Gucci, Dior, Dolce&Gabbana kreasyonlar çok beğenildi.

Tutku ve ihtirası çağrıştıran bronz kırmızı, sıcak kahverengiler, hardal tonları, asker ve zeytin yeşili, turuncular, mercan, lilalar, metalik renkler sonbahar ve kış modasına kuvvetli bir damga vuruyor.

Sanırım bu yılın iki büyük moda teması “Cesaret ve Eğlence” olarak sunuldu. Kadınlar hem kombinlerinde, hem stillerinde, hem de kış dekoltelerinde oldukça cüretkarlar bu sezon. Eğlence teması da baş tacı olmuş. Kullanılan aksesurlardan dış giyime kadar moda, her telden çalarak adeta karnaval havası içinde olacak. Çiçek desenli, pastel ya da parlak desenli kürkler (kürk dediğimde her zaman taklit kürkü kastediyorum şüphesiz) mantolar, ceketler; victorian tarzı, şaşalı uzun elbiseler veya bluzlar; pançolar, şallar, pelerinler, volanlı kollar; payetli, ışıltılı, simli, taşlı kumaşlardan her türlü giysi; paltolara, kabanlara uygulanan aplikeler, rozetler, armalar, işlemeler; jakarlı brokar kumaşlardan pardesüler; çeşit çeşit çiçek desenler sanki karnavalın yürüyüş korteji kadar renkli ve göz alıcı…

Haberin Devamı

‘La Vie en Rose’

Leoparın dönüşü

Bunun yanı sıra; maskülen takımlar, tek yelekler, blazerlar, kutu veya kare ceketler, militer kıyafetler, tüylü sıcacık yün trikolar, kapitoneler hem çok şıklar, hem de çok rahat kullanabileceğimiz, edinmekte çok fayda gördüğüm trend parçalar arasındalar.

Yine kediler çok moda!!! Leopar desenler tahtlarını geri aldılar. Bazı kadınlara çok yakışıyor leopar desenli kıyafetler veya aksesurlar… Bence çok abartmadan kullanırsak hepimize pek yakışacaktır.

Bu yıl deri pantalonlar, deri tulumlar yerlerini korurken vinil, rugan görünüşlü parlak kumaşlar sanki derinin tahtına göz dikmiş gibi yükselen trend oldular.

Romantik kadifeler ise en favori materyal olarak değerlendiriliyor. Valentino’nun kadife elbiselerine bayıldım.

Ruhum bu ara hem moda, hem dostça bir renk olan pembeyi seviyor. Kulağımda unutulmaz sanatçı Edith Piaf, muhteşem sesiyle ‘La Vie en Rose’u söylüyor. Ben de hepimize gül pembesi yaşamlar diliyorum. Sevgiyle…

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR