En değerli mücevherimiz dişlerimiz!

Diş Hekimi, Nehir Selçuk Saral ile, diş estetiğinde gelinen son nokta, “Hollywood gülüşü” hakkında bir söyleşi yaptık.

En değerli mücevherimiz dişlerimiz

Nehir Hanımın yapmış olduğu dişleri çok beğendim. Hollywood gülüşünün bıraktığımız ilk izlenime katkısının inanılmaz pozitif olduğunu zaten biliyoruz. Kim ışıl ışıl güzel gülüşlü bir insana hayır diyebilir ki! Dilerim hep öyle güzel gülelim ki gözlerimizin de içi gülsün.

Gülüş tasarımı nedir?

Kişiye özel yeni bir gülüş planlamaktır. Bu aralar popüler söylem “Hollywood gülüşü”nü oluşturmak, aslında kişinin gülüşünü mümkün olduğunca altın oran dahilinde değiştirmek, güçlendirmek ve etkili hale getirmektir. Bu işlem; diş hekimliğinin tüm teknolojik imkanları kullanılarak yapılan estetik içerikli girişimler bütünüdür. Daha çok kadınlar tarafından tercih edilse de gülüşünü değiştirmek isteyen erkeklerin sayısı her geçen gün artmaktadır.

Gülüş tasarımında bildiğim kadarıyla, ilk hazırlık dijital ortamda yapılıyor genellikle, dijital gülüş dizaynında nelere dikkat edilir?

Bir gülüş dizayn edebilmek için hastanın yüzünün fiziksel verilerini değerlendirmek çok önemlidir. Önce fotoğraflarını incelemek, hatta video kayıtları ile yüz, dudak, dişeti hareketleri ve mimikleri dizaynı oluşturmak için fikir verecektir. Genel anlamda; tasarım yaparken birçok unsuru göz önünde bulundurmalıyız. Kişinin beklentisi, yaşı, yüzünün anatomisi, sosyal ortamı gibi faktörler önemlidir. Hastanın beklentisini ben çok önemsiyorum. Dişlerimiz yüzümüzde, sanki bir vitrin gibi temizliğimizden, kendimize gösterdiğimiz özene kadar birçok şeyi ifade ediyor.

Haberin Devamı

Güven kazanmanızı sağlar

Hastanın beklentisi çok önemli kuşkusuz… Estetik beklentinin yanı sıra sağlıklı dişler yapmak zorundasınız. Bu iki faktörü birleştirdiğiniz tasarımları hastaya nasıl sunuyorsunuz?

İşin medikal kısmı tamamen bize ait ama estetikte tamamen hasta ile hem fikir olmak zorundayız. Onun beklentisini hastanın ağız şartlarına göre adapte ediyoruz. Yüzde 100 hem fikir olarak işe başlamak önemlidir. Sonra tasarımı yapılmış model bilgisayara aktarılır, hastanın yeni görüntüsü beğenisine sunulur. Beğenilen tasarım referans alınarak tedavi planlanır. Bu işlemler sanıldığı kadar uzun değildir. Bazen tek seansta, bazen üç-dört gün içinde bitebilir.

Haberin Devamı

Gülüş tasarımı ile neler sağlanabilir?

Dudak boyu ayarlanabilir. Dişlerin pozisyonlarına müdahale edilerek, alt çene dişleri önde ise geri alınabilir. Eski kaplama ve protezler yeni ve daha estetik porselen köprülerle güzelleştirilebilir. Aralıklı dişler tek seansta 10-15 dakikalık işlemlerle aralıksız hale gelebilir. Beyazlatma teknikleri çok gelişmiştir. Beyazlatma gülüşünüzü parlatır. Diş etindeki pigment bozuklukları, kahverenginden, mora değişen renkler lazer teknikleriyle sağlıklı pembe diş etine dönüştürülür. Ön dişler, genişletilebilir ve boyları uzatılabilir. Gülüş tasarımı bir gençleştirme girişimi olarak da değerlendirilebilir.

Bize kısaca, gülüş tasarımı işlemi ile nelerin değişip, nelerin değişmeyeceğini söyleyebilir misiniz?

Diş estetiği belki teninizin rengini, ağız dudak hareketlerini, gülüşünüzün anlamını tamamen değiştirmez ama size kazandırdığı ışıltı, gülüşünüzde ki güven sosyal ve iş hayatınıza yansıyacak en önemlisi ruhunuza olumlu katkı mutlaka yapacaktır.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR