Şortla stiletto olur mu?

Sevgili arkadaşım Elif, geçenlerde evdekilerle atışmış. Tartışma nedeni incir çekirdeğini doldurmayacak sudan şeyler. “Çocuk da yaparım, kariyer de” diyen kadınlar genellikle etraflarına ya çok fazla ya da çok eksik gelirler. Bizimki bu defa çok alınmış, gücenmiş, kendisine haksızlık yapıldığı düşüncesine kapılmış ve incinmiş. Annelik, kadınlık, eşlik konularında hep çok hassasız hatta en küçük bir eleştiri bile bizi yerle bir edebiliyor.

Elif benimle dertleşirken kendi artılarını şöyle sıraladı: “İzmir Amerikan mezunuyum, Boğaziçi’nde okudum, yüksek lisans yaptım... Güzel yemek yaparım, evim hep derli topludur, ailem birinci plandadır, kazancım iyidir, İzmirliyimmmm!!!!”

Şortla stiletto olur mu

“İzmirliyim!!!!” Ahhhh bu İzmir’in kızları! Nasıl gurur duyarlar şehirleriyle, nasıl ayrıcalıklı hissederler kendilerini... Kendimi hemşehri kategorisinde gördüğüm için rahatlıkla konuşuyorum haklarında...

Victor Hugo İzmir için “O bir prenses” demiş. Bence prenseslikle efeliği bu kadar iyi harmanlayan başka bir hemcins grubu yoktur. Güzelliklerine bir de böyle bir karizma ekleniyor.

Haberin Devamı

Geçenlerde Alaçatı’ya giderken çok kısacık uğradım İzmir’e. Alsancak’ın ünlü bir pastanesinde limonata içip nostalji yaptım. Sonra, arkadaşlarımla çene çalarken biraz da sokak modasına bakmak istedim. İzmir sokakta çok yaşar; yer, içer, dolaşır hep sokaklarında. Bu kez dikkatimi şortlar çekti. Bir sürü şortlu kadın gördüm İzmir’de. Çoğunluğu çok güzel görünüyordu. Kıyı şehirlerinde yaşamanın avantajıyla herkesin teni güneş görmüş. Bronzlaşan vücutlar çok sağlıklı ve ince görünüyorlar. Bu yılın iddialı trendi şortlar İzmir’e yakışmış kısacası.

Şortla stiletto olur mu

Bu yıl da dünyaca ünlü tasarımcılar koleksiyonlarında şortlara yer verdiler bol bol. Şortun nostaljisi bugünün modasına çok ilham veriyor. 1950’lerdeki şortlu Audrey Hepburn fotoğrafı müthiş bir moda hatırası. 1970’lerin şortları ise tam bir fenomen!!! Sokak modasına büyük bir damga vurup, özgür modanın gelişmesinde önemli rol oynadılar. Retro şortlara bayılıyorum, özellikle eskimiş jeanlerin paçaları kesilmiş havası verilenlere. Hele 1970’lerden kalan vintage şortlar çok tarz ve çok özeller bence. Sahip olanlar şanslılar, güle güle giysinler. Ben annemin ve teyzemin kıyısını bucağını çok karıştırdım. Yok bir tane bile bulmadım ne yazık ki.

Haberin Devamı

Şortla stiletto olur mu

Şimdi şort sevenler için bir kaç tüyo paylaşalım:

Geniş kalçalılar koyu renk, üst bacağı kalın olanlar diz üstü boyda, vücut hatları kıvrımlı ve belirgin olmayanlar pileli şortlar tercih etmeliler. Bu yıl trend olan denizci, retro, maskülen, romantik temalı şortlarda denim (jean kumaşı), keten, dantel, deri gibi materyaller bu yılın şortlarında da sıklıkla kullanılıyor. Çizgili, kareli, geometrik desenli, çiçekli, baskılı, düz renk gibi seçeneklerle de bizlere hayli geniş bir yelpaze sunulmuş. Şortlar; başta yine bu yılın trendi çeşitli gömleklerle olmak üzere tshirtler, atletler, ince ipek üstler, dantel bluzlarla çok güzel kombinlenebilir. avanın durumuna göre blazer ceketler, jean montlar, deri üstlerle ve oxford ayakkabılar, babetler, espadriller, sandaletlerle yapılan stylingleri de çok başarılı buluyorum. Yalnız stiletto giymek isteyenlere dikkatli olmalarını öneririm. Birden, çok fazla bacak görünümü oluşabilir.

Haberin Devamı

Bu arada Elif ne mi oldu? Kocası koşa koşa geldi, sevdiği kadını sarıp sarmaladı, sevgi sözcükleriyle aşklarını tazeledi. Birbirlerine sarılıp evlerine giderken Elif’in topuklarının tıkırtısı yankılıyordu bizim bahçede... Ahhh Sezen Aksu vallahi çok büyüksün!

Sevgiyle kalın...

Şortla stiletto olur mu

DİĞER YENİ YAZILAR