Marin gelinler!

Eski bir İngiliz geleneğine göre gelinin üzerinde bulundurduğu ‘beş şey’ yeni evli çifte büyük uğur getirir. İngiliz ataları ‘Eski, yeni, ödünç alınmış ve mavi bir şeyleriniz olsun’ demişler gelinlere… Genellikle annenin, büyük annenin veya bir aile büyüğünün hediyesi eski bir takı evliliğin sürekliliğini, gelinin giydiği yeni bir şey bereketi, arkadaştan veya bir yakınından ödünç alınan bir eşya mutluluğu, mavi bir şey ise saf aşkı, sadakati ve iyi şansı simgeler. Bir de güzel bir yuvayı temsil eden madeni para var tabii. Ayakkabının içine konur ve totem tamamlanır. Düğünlerde uygulanan, kültürden kültüre değişen birçok farklı adet var. Bu uğur uygulaması İngiltere ve ABD’de oldukça yaygın. Biz de ‘Beşli Uğur’dan Hollywood sağ olsun artık haberdarız.

Marin gelinler

Mavi renk eskiden beri gelinlerle çok ilişkilendirilir. Hatta ilk gelinliklerin bazı kültürlerde mavi olduğu söyleniyor. Zaten güzellik ve aşk tanrıçası Afrodit de Akdeniz’in maviliklerinde bir dalganın köpüğünden doğdu ya… Bence Tanrıça Afrodit deniz teması düğünleri güzellik, aşk ve zarafet pırıltılarıyla kutsuyor. Denizin ruhunu romantizmle birlikte estirecek Marin yaz düğünlerinin zamanı geldi artık. Denizin, suyun, mavinin, beyazın, bejin o dingin ferahlığı ile düğünler kumsallarda ve teknelerde büyük bir zarafete bürünüyor.

Haberin Devamı

Denizin kenarında, kumların üstünde, çıplak ayakla edilen yeminler en romantik sahneleri oluşturuyorlar.

Biz şimdi, hem Marin gelinler için, hem de davetliler için birkaç küçük styling yapalım.

- En alt katına gök mavisi bir tül etek tasarlanmış, dantel ve tüllerden yapılmış kat kat inci beyazı gelinlik.

- İnce askılı, uzun, beyaz, uçuş uçuş gelinlik + boyuna bağlanan mavi ipek fular

- Buz mavisi gelinlik + beyaz saç aksesuarları + beyaz açık ayakkabılar

- Dantel ve tülden yapılmış, derin V yakalı uçuşan etekleri olan gelinlik + bele kalın koyu deniz mavisi ipek kemer + koyu deniz mavisi ipek kemerin kumaşından blazer ceket

- İpek tülden tek omuzlu Helenistik beyaz gelinlik + buz mavisi saç aksesuarları + buz mavisi kol aksesuarları

Haberin Devamı

Marin gelinler

Gelelim davetlilere, eğer gelinin çok yakın akrabası iseniz Marin temasını destekleyecek renkler kullanabilirsiniz (Tabii gelin ve damatla hem fikir olarak!). Deniz mavisi, gece mavisi, ince kumaşlardan uzun elbiseler, lacivert beyaz çizgili kumaşlardan tasarlanmış giysiler, kum, istiridye ve gün batımı renkleriyle kendi şıklığınız dışında düğüne de büyük bir zarafet katarsınız.

Tüm ‘Marin gelinlere selam olsun’ diyor, onlara yaşam boyu mutluluklar diliyorum. Kulağımda Reggae Kralı Bob Marley’in ‘Is it love?’ şarkısı çalıyor. Bob Marley, her şeye çok yakışıyor… İyi ki var olmuş…

DİĞER YENİ YAZILAR