Deniz kabuğundan çıkan şıklık!

Yılın en güzel ayı geldi. Yaşasın! Nisan geldi… Umarım hoş geldi, sefa geldi. O ünlü sağanak Nisan yağmurları uğurlu, şanslı, güzel günleri de getirsin bizlere… Nisan ayı, kuzey yarım kürenin küçük yaramaz prensesi; ona baharı hediye ediyor. Güney yarım kürenin Nisanı ise bizim Ekimimiz gibi kışa girmeden önceki son yumuşak günler. Bazen sağanak yağmurları, bazen ılık bahar günleri ile umutların ve başlangıçların kilometre taşı olan Nisan’ın ismini Afrodit’ten aldığı söylenir!

Deniz kabuğundan çıkan şıklık

Nisanın bu güzellik sihirinden gardrobumuz için hemen faydalanalım. 2016 ilkbahar-yaz modasının renkleri olağanüstü. Bu renkler, stylinglere, rüya gibi bir zarafet, letafet, asalet ve güzellik kaynağı oluşturuyor.

Buz mavileri, kuvars pembeler, nar çiçeği, nil yeşili, gelincik kırmızısı, şeftali tonları, buzlu kahveler, yeşiller, aydınlık sarılar, deniz kabuğu renkleri bir nisan masalı yaratıyorlar ilkbaharın başında. Bu renkleri bu sene boyunca zaman zaman konuşacağız.

Bugün renkleri kullanarak trendleri yakalayıp tarzımızı güçlendirmenin ufak tefek ipuçlarından söz edelim. Şüphesiz, her yıl gardrop yenilemek çok kolay bir iş değil. Ekonomik yükü bir tarafa koysak bile, zaman problemi ve dolaplara, çekmecelere sığamama durumu bizi zorlayacak. Elimizdekilerle birkaç parça yeniyi kombinlemek bana hep en doğru yol olarak görünür.

Haberin Devamı

BAHAR KOMBİNİ

Şimdi gardrobumuzda geçen senelerden kalan siyah, lacivert, beyaz, gri, kum beji, toprak rengi pantolanlarımızı, eteklerimizi, elbiselerimizi, ceketlerimizi, bluzlarımızı, jeanlerimizi, beyaz gömleklerimizi yılın trend rengi parçalarla kombinleyerek styling yapalım.

Deniz kabuğundan çıkan şıklık

- Lacivert pantolon + beyaz gömlek + büyük yumuşak gelincik rengi çanta + nil yeşili kemer + babet yada stiletto.

- Küçük siyah elbise + canlı sarı kısa ceket + ten rengi stilletto ya da babet + çok renkli çiçekli desenli çanta.

- Siyah beyaz çizgili bol pantolon + kısa kolsuz siyah bluz + parlak yeşil ve gelincik rengi metalik büyük kolye + siyah ayakkabılar + beyaz büyük çanta + büyük gözlükler.

- Toprak veya buzlu kahverengi pantolon + şeftali rengi dökümlü ipek bluz + bej tonları ayakkabı ve çanta + altın rengi takılar.

Haberin Devamı

- Deniz kabuğu renklerinden çiçekli uzun bol etek + inci beyaz atlet + açık renk kot mont + nil yeşili espadril + buz kahve hasır çanta.

- Beyaz pantolon + grimsi lila omuz dekolteli merserize triko bluz + buzlu kahve veya ten rengi ayakkabılar + yanık kahve deri görünümlü çanta.

- Nar çiçeği, üstü oturmuş belden kloş midi elbise + deniz kabuğu renklerinde ayakkabı + mor süet çanta.

Elimizde olan parçalarla kombinlediğimiz, trend renklerden fularlar ve aksesuarlar; bizi tarz, çekici ve şık kılacaktır.

Ben size sevgiyle yine hoşçakalın diyorum. Dileğim; İngilizlerin “Nisan yağmurları Mayıs çiçeklerini getirecektir” (April showers bring May flowers) atasözünün, en kısa zamanda gerçekleşmesi… Sevgi dolu mutlu ve kutlu bir bahara…

DİĞER YENİ YAZILAR