88. Oscar “Kırmızı halı dersleri-2”

Geçen hafta kırmızı halı derslerimizin 1’ni yaptık. Şimdi kırmızı halı 2’ye devam ediyoruz.

- Kötü bir saç, kötü bir makyaj en güzel tasarım elbiseyi mahvedebilir. Oscar’ın kırmızı halısında, saçların genellikle çok doğal yapıldığını gördük. Starlar doğal saçları ile çok taze ve genç görünüyorlardı. Amma velakin, doğal görüneyim derken kesinlikle özensiz ve pejmurde bir hale gelmemeliyiz. Doğal saç tasarımı usta ellerde çok güzel. Yine “az aslında çoktur” sözünün moda da doğruluğunu görüyoruz.

88. Oscar “Kırmızı halı dersleri-2”

- Doğal makyaj da aynı saç gibi, bir ustalık, bir bilgi, bir tasarım işi. Makyaj sanatçısı yüzün anatomisini çok iyi bilir; her yüzün kendi karakteristiğine en uygun makyajı uygular. Oluşturduğu efektler altın oranı yakalamak içindir. Özel bir günde iyi bir makyözle çalışmak çok hoş ama her gün makyözlerle birlikte olmuyoruz; yalnız kırmızı halılar için değil, günlük hayatımız için de makyaj yapmayı öğrenmeliyiz.

- Kıyafetimizde bir tane yıldız parça olmalı, diğer parçalar ona hizmet etmelidir. Eğer elbiseniz yıldız parçanız ise, takılarınız,ayakkabılarınız,çantanız, üzerinize aldığınız şal, manto, vs, makyajınız, saçınız elbisenizin havasıyla uyumlu ve ondan biraz daha geri planda olmalıdır. Eğer ayakkabılarınız yıldız parçanız ise, onları öncelikle ortaya çıkarmalısınız. Kostümünüzün boyu çok önemlidir.

Haberin Devamı

- “Elbise seni, sen elbiseyi taşırsın.” Tarz kadınlar, bu dengeyi en iyi kuranlardır.

- “Sadelik büyük bir ihtişamdır.” Bu zaten hepimizin kulağına küpe…

88. Oscar “Kırmızı halı dersleri-2”

İlham veren kadınlar

Oscar’ın o güzel şık starlarına ve stylinglerine. Kısa bir bakış atarak dünyaya ilham veren kadınları ve tasarımcıları yad edelim. Bize de ilham versinler. Dünya durdukça estetik büyük bir değer olarak kalacaktır bence.

Alicia Vikander: İşlemeli, sarı Louis Vuitton elbisesi; şahane ayakkabıları; doğal saç ve makyajı; kusursuz ten rengi ile gecenin prensesiydi.

Olivia Wilde: Bir hamile bu kadar mı güzel olur? Derin göğüs dekolteli, ekru Valentino plise elbisesi içinde, doğal saç ve makyajı ile bir güzellik ikonuydu.

Haberin Devamı

Julianne Moore: Siyah Chanel elbisesi, saçı ve makyajının uyumuyla gecenin en parlak yıldızlarından biriydi.

Charlize Theron: Kırmızı, derin V dekolteli Dior elbisesi ve uzun mücevher kolyesi ile asaleti ve seksiliği inanılmaz bir biçimde birleştirmiş bir güzellik kraliçesi gibiydi.

Kate Blanchett: Bu yılın rengi gök mavisi, çiçek motifli Givenchy imzalı elbisesi, gecenin en couture elbiselerinden biriydi.

Charlotte Rampling: Gri-mavi Armani elbisesi, kısa topuklu açık mavi ayakkabıları, iddiasız ama hoş saç modeli ve muhteşem makyajı ile yaşının şıklığını büyük bir zerafetle sergiledi.

Oscar’ın diğer güzel yıldızlarına selam olsun. Başka bir zaman kendilerinden söz ederiz. Sizlere hoşça kal derken 88. Oscar’da, en özgün şarkı dalında ödül kazanan Jimmy Napes ve Sam Smith’in “Writing’s on the Wall” şarkısını dinlemenizi öneriyorum. Ne güzel ki LGBT’ye adanmış bu şarkı, bizim; doğruluk, yalansızlık, saygı ve sevgi değerlerini ta içimizde hissetmemizi sağladı…

DİĞER YENİ YAZILAR