Bırak Güneş İçeri Girsin!

Bırak Güneş İçeri Girsin

Eğer ki denklemdeyse saç, her zaman en baskın, en tehlikeli, en belirleyici olmaya aday oldu. Bazen taşıdığı sembolizmle, bazen pastanın çileği olarak, bazen tüm ilgiyi üzerine çekerek ve büyüleyerek başrolü kimselere kaptırmadı. Eski zamanlardan bugüne saçlar ve saç modelleri, kişisel ve toplumsal ifadenin yansıması olarak görüldü. Saçın mitolojide, edebiyatta, sosyolojide çok hikayesi ve anısı var. Görsel hafızanızı şöyle bir tarayın; Medusa’nın yılanlarından punkçıların diken diken saçlarına, İngiliz yargıçlarından Rapunzel’e hepsi başka mesajlar gönderen ne saçlarla karşılaşacaksınız.

Eski Mısır’da saçlar kazıtılır, takılan peruklar kişinin itibarını, toplumdaki yerini, politik konumunu ifade ederdi. Klasik Yunan döneminde saç, -özellikle bukleli saçlar- yaşamın, mutluluğun, özgürlüğün simgesiydi. Kuzey Avrupa’da yaşayan Keltler kadın-erkek saçlarını uzatırlardı. Uzun saç, kadın için doğurganlık, erkek için gücün simgesiydi.

Bırak Güneş İçeri Girsin

Saç, styling’te giyim kuşam kadar önemli bir unsurdur. Saç, keratin denen bir çeşit protein zincirinden oluşur. Bu aynı zamanda çok işlevsel, çok estetik protein zincirimiz büyük bir endüstriye hükmediyor. Ve saç modası, kadınları arkasından sürüklüyor.

Haberin Devamı

Saç modası, kadın ve erkekte çok farklıdır. Asla birbirini takip etmez. Saçlar biz kadınlar için önemli bir aksesuardır. Saçlarımıza çok iyi bakmalıyız. Kalıtım saçların görünümü ve sağlığı üzerinde etkili olsa da artık günümüzde çok etkili saç bakım ürünleri mevcut.

2016’nın en trend saç renkleri arasında; bal köpüğü, çikolata kahve, küllü kumral, bakır kızılı ve mavi-siyah saç renkleri dikkati çekiyor.

Bal köpüğü, saç rengi kullanım açısından en elverişli renklerden biridir. Her yaşta kadın rahatlıkla kullanabilir. Balyaj yapılabilir ve içindeki dore tonları saçlara ışıltı verir. Şık ve canlı bir renktir.

Karamel kahve saç renginin genç bir havası vardır. Karamel saçlar her cilde yakışırlar. Işıltılı ve parlak karakterleri ile kullanana çekicilik kazandırır.

Çikolata kahveler esmerlere ve beyaz tenlilere çok yakışıyor. Doğal, şık ve zarif bir etkileri var.

Haberin Devamı

Küllü kahveler ise özellikle buğday renkliler için çok ideal. Ama açık tenliler küllü kumral saç kullandıklarında mutlaka makyajla desteklenmeliler. Aksi takdirde çok solgun ve mat durabilirler. Beyaz tenli ve buğday tenliler için en sofistike renklerden biri bakır kızılıdır.

Bırak Güneş İçeri Girsin

İddia, gösteri ve koyu renk saç isteyenler için bu sene mavi siyah saçlar çok trend. Açık tenliler için çok etkileyici bir tarz oluşturuyor ama koyu buğdaylar kesinlikle kullanmamalı.

Ombre, balyajın koyudan açığa, saç uçlarına doğru uygulanan bir balyaj tekniğidir. Sarı, koyu kestane gibi çeşitleri vardır. Her boydaki ve her tipteki saça uygulanabilir.

Bu yıl en trend saç modellerinden biri de yarım dağınık topuzlar. Dağınık balerin ve yarım topuzları her ortamda çok sık görüyoruz.

Son yılların yükselen trendleri içerisinde gri saçlar var ve gri tonlar yakışanda çok karizmatik duruyor.

Geldik yine sohbetimizin sonuna... Konumuz saç olunca 1960’larda sahneye konan, siyaset sosyolojisinde büyük bir hareketin sembolü olmuş ‘Hair’ (Saç) müzikalini anmadan geçmeyelim. Hair müzikali sevgi, barış, kardeşliğin dünyaya hakim olmasına duyulan özlemin mesajını en sanatsal, en hümanist, en politik biçimde büyük başarı ile kitlelere ulaştırmış bir yapıttır. Barışın, kardeşliğin, sevginin zor bulunur ve en kıymetli olduğu şu günlerde ‘Let the sun shine in’i dinleyelim ve bırakalım da ‘Güneş içeri girsin’! Ruhumuz yıkansın, zihnimiz temizlensin, gönlümüz ferahlasın. Barış insin tüm topraklara! İnşaallah! Güneşli, mutlu günlere…

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR