Kediler, çizmeler, kadınlar

Çizmeli Kedi masalını çok severiz. Hani bir değirmenci yaşarmış bir köyde… Üç oğluna sırası ile değirmen, eşek ve bir kedi bırakmış miras olarak. En küçük oğul “Bana kalan kedi neye yarar ki” diye çok hayıflanmış. Kedi bir çift çizme ve bir çuval istemiş. Çizmeleri giymiş ve çizmeli kedinin serüveni başlamış… Aklıyla ve zekasıyla zaferden zafere koşmuş çizmeli kedi ve masalın sonunda sahibi onun sayesinde büyük bir mevkiye ve zenginliğe kavuşmuş.

Kediler, çizmeler, kadınlar

Grimm Kardeşler’in bu masalı akıl ve zekanın gücünü mü anlatıyor yoksa kedi gibi aslında dişi bir unsurun çizme giyince oluşturduğu karizmanın insan başarısındaki rolünü mü vurguluyor? Merak ediyorum çok.

“Güzellik” koşulu belki çok iddialı olur, ama sahip olunan karizmanın oluşturduğu cazibe hedefe ulaşma yolunda büyük bir enstrümandır. Kalıcı başarı için doğru kullanılan akıl, mantık ve zekanın gerekliliğini anladık çocuk yaşımızda. Bunları hayata geçirme sürecinde giyim-kuşamın ve stilin bize sağladığı destek ve yararı da yaşamın içinde öğrendik çok şükür.

Haberin Devamı

Evet, çizmeler modanın vazgeçilmezi oldular hep. Bu yılki çizme modasını çok havalı buluyorum. Modeli ve yapıldığı malzemesi ne olursa olsun diz üstüne çıkan çizmelerin uzun süre trend olacağını düşünüyorum.

Diz üstü çizmelerin yanı sıra binici çizmeleri, bot tarzında bağcıklı çizmeler, kovboy çizmeleri, diz altı çizmeler, kısa botlar, Ugg ve Ugg benzeri çizmeler şık, cool, havalı, tarz, alımlı, karizmatik yapan en önemli kış aksesuarlarından oldular. Ayrıca sıcak tutma fonksiyonlarından ötürü çizmeler ve botlar biz üşüyen kadınların hep baş tacıdır.

Bu yılın en bayıldığım çizmeleri Tom Ford, Givency, Louboutin’nin koleksiyonlarında mücevher gibi parlıyorlar.

Kediler, çizmeler, kadınlar

Şimdi haydi birlikte çizmelerle styling yapalım.

- Siyah mini yün kazak elbise + uzun kaşmir palto + diz üstü siyah çizmeler + yumuşak deri çanta (Palto ve çantanın renkleri sizin seçiminiz olsun.)

- Skinny jean + yarasa kollu acı kahve kaşmir kazak + acı kahve süet diz üstü çizmeler + meşin bir çanta

- Füme mini döpiyes + gri mavi V yaka ipek gömlek + bordo deri veya süet diz altı çizme + Channel tipi çanta

Haberin Devamı

- Siyah tayt + siyah kareli pazen oduncu gömleği + içine basic siyah tişört + istenilen renkte Ugg ya da Ugg benzeri içi tüylü çizmeler + parka veya gocuk veya uzun palto

- Renkli çiçekli mini elbise + siyah deri ya da deri taklidi mont + elbiseye uygun renkte veya siyah diz altı yağmur çizmeleri

- Yırtık boy friend blucin + beyaz basic tişört + kadife blazer ceket + kovboy çizmeleri (renk stylingi sizin seçiminiz olsun)

Sohbetimizin sonuna geldik yine. Çizmeli Kedi ile başladık, çizmelerle devam ettik, veda ederken birçok ödül kazanmış, gişesi bereketli olmuş Antonio Banderas ve Salma Hayek tarafından seslendirilmiş, Çizmeli Kedi (Puss in Boots) filmini analım. Akıllı, mantıklı, zeki ve cazibeli olmak dileği ile…

DİĞER YENİ YAZILAR