Paltoya karşı Parka!

Birçoğumuz seviyoruz kışın beyaz yüzünü ve soğuk havayı, çok daha dinamik buluyoruz. Kışı daha dolu yaşayabiliyoruz son zamanlarda, açık hava ısıtıcılarıyla donanmış kafeler sağ olsun. Kışlar şehirlerde de daha eğlenceli artık, ben de soğukta sıcak içecekle ısınmayı çok severim ama tabii iyi ve sıkı giyinmiş olmak şartı ile.

Kış günleri bizi koruyan, ısıtan en üst giyim parçaları bu yılda çok tarz ve çok şık… Bu sohbette bizim konumuz olmayan paltolar her zaman kış mevsiminde başrol oyuncusudur. Diğer yıldızlar; kabanlar, parkalar, montlar, gocuklar, anoraklar, pançolar, pelerinler paltoya alternatif daha pratik, daha ekonomik seçenekler olarak ortaya çıkmış, sonra tasarımlarına modanın estetiği eklenmiş ve kış giyiminde yerlerini almışlardır.

Paltoya karşı Parka

2016 kışı için, tüm en üst giyim parçalarında bol miktarda yapay kürk kullanıldı. Kapüşonlarda, astarlarda, kol kenarlarında aksesuar olarak yapay kürke sıkça rastlıyoruz. Hayvanseverlerin aktivizmi ve toplum genelinde çabalarının karşılık bulması son dönemde moda sektörünü günahlarından arındırıyor. Kürkün yanında, kaz tüyü de yavaş yavaş ağırlığını kaybediyor. Gocuk ve anoraklar son yıllarda elyaftan yapılmış miflonlarla astarlanmaktalar.

Haberin Devamı

Parka, palto ikamesi grubunun devrimci asi ve havalı çocuğu olarak özel bir ruhu içinde barındırıyor. Asker yeşili parkalar artık gardıroplardaki klasik parçalardan. Parkalar her dönem bir sıklet merkeziyken, geçen yıldan beri kapitone yükselen değerlerden biri.

Bu sene siyah, haki, füme, yeşil ve laciverti; kruvaze militan kabanlarda, zımbalı deri veya deri taklidi montlarda, kabanlarda, yapay kürk montlarda, yünlü kumaşlardan kareli, desenli, düz renk pançolarda ve pelerinlerde sıkça görüyoruz. Ayrıca beyaz, sarı, kırmızı gibi renkli versiyonlar da sadece bu yıl değil 2017’de de trend olmaya devam edecekler bence…

Paltoya karşı Parka

Hızlıca birkaç styling yapalım...

- Siyah yapay kürkten yapılmış büyük boyutta şal kesimli panço + skiny jean + kaşmir boğazlı kazak + topuksuz süet bootieler + elde yumuşak deri clutch (Saçlar uzunsa atkuyruğu, kısa ise arkaya doğru taranmış olmalı) + halka küpeler.

Haberin Devamı

- Feminen çizgilerde küçük siyah ya da renkli bir elbise + asker postalları ya da uzun yağmur çizmeleri + kapüşonunun kenarı kürklü asker yeşili parka + yumuşak deri çanta.

Kışın ne mi izlenir?

Gelmiş geçmiş en güzel kış filmlerinden olan Boris Pasternak’ın romanından uyarlanan Dr. Jivago’yu geçenlerde yine seyrettim. Tabii yine büyülendim. Ömer Şerif, Julie Christie, Geraldine Chaplin’nin oyunculukları ve gerçek star karizmalarıyla beni kendimden geçirdiler… Filmin görselliği karşısında yine dilim tutuldu. Film o kadar güzel ki hakkındaki siyasi tartışmalar insanın gözünde yok oluyor. Filmin müziğini defalarca dinledim, Lara’yı Yuri’yi yad ettim. Yine şükrediyorum; iyi ki sanat var. Bizim ruhumuzu, aklımızı, kalbimizi koruyor. Umarım; iyi, güzel, doğruyu bulmak adına dünyaya yol gösterecek. Kötü, yanlış ve çirkine panzehir olacak. Dünyanın şifa bulmasını dileyerek Hipokrat’ın “Ars longa vita brevis” (Sanat uzun hayat kısa) deyişi ile sizlere hoşçakalın diyorum.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR