Seyirlik değil ömürlük olsun!

İKİNCİ EVLİLİKLER İÇİN GELİNLİK TÜYOLARI...

Olympus’un, baş Tanrısı Zeus’la evliliklerin koruyucusu Hera da, ikinci kez evlenmişler, hem de muhteşem bir düğünle… Hatta yaradılışın en başında, Adem’in ilk eşi Lilith, feminist tavırları yüzünden terk edilmiş ve sonra Adem, Havva ile ikinci evliliğini yapmıştır.

Mitolojinin öykülerinin yansımasını, her zaman yaşamda görüyoruz. Hatta bazılarını film gibi yıllarca seyrediyoruz. Konu ikinci evlilik olunca, gelmiş geçmiş en büyük örnek; ikon çift, Elizabeth Taylor ve Richard Burton olmuştur. Birbirlerine duydukları aşk ve tutku, öylesine büyüktü ki muhteşem güzel Liz ile aktörlerin prensi Richard, kendilerini ikinci kez evlenmekten alıkoyamadılar.

Seyirlik değil ömürlük olsun

Belki bir gün, aşk ile modanın yakın ilişkisi hakkında sohbet ederiz. Ve o zaman, Taylor-Burton elması olarak mücevher tarihine geçen, Richard’ın Liz’e hediyesi 69 karatlık elması, Burton’ın ölümünden üç saat önce yazdığı aşk mektubunu ve Elizabeth’in pırlantalarını konuşuruz.

Tarih boyunca birinciden sonraki evlilikler, büyük kutlamalarla, şanla, şöhretle, tutkulu aşklarla beraber anılmış. Ben de insanların aşklarına, mutluluklarına ve ölüm onları ayırana kadar beraber olma kararlarına, çok seviniyorum ve bu çiftlere diyorum ki “Yaşamımızda yepyeni bir sayfa açarken, düğün günümüze en büyük özeni gösterelim.” Hayatımızın geri kalanının ilk gününe tüm kalbimizle olumlu enerjiler yükleyelim…

Haberin Devamı

Durumdan vazife çıkardım ve bu seneki koleksiyonumun içine, küçük bir alt koleksiyon hazırladım. İkinci evlilik gelinliklerini misyon edindim. İkinci evlilik lafın gelişi; kaçıncı evlilik olursa olsun. Başından artı bir evlilik geçenler için tasarladım bu koleksiyonu. İsterseniz birlikte bir iki styling yapalım hatta modellerden söz edelim. Düğünde şüphesiz iki star var: gelin ve damat, farklı ailelerin prens ile prensesleri, beraber kral ve kraliçeye dönüşüyorlar. Hiç kimse onlardan asla rol çalamaz. Gelinin tüm isteklerini büyük bir saygıyla rezervde tutuyorum. Kaçıncı evlilik olursa olsun her türlü gelinliği giymeye hakkı vardır. İsterse çook kabarık, tarlatan jüponlu bir gelinlik tercih eder. Ben naçizane kendi estetik görüşüm doğrultusunda, genel geçer moda olmazsa olmazlarını harmanlayıp birkaç öneride bulunacağım. Gelinler, düğün günlerinde veya nikah törenlerinde, müstakbel kocalarıyla uyum içinde olmak isterler. Belki ilerideki yaşamları için bir totem olarak, belki de geleceği kurgulamanın niyeti ile başladığından hareketle bilinçsizce istiyorlardır, ama sonunda bu senkronozasyonu isterler. Ben de çok hak veririm kendilerine ve damatlara, dünyanın en yakışıklısı da olsalar, öpülmeyi bekleyen kurbağada olsalar, sevgili eşleri ile uyum içinde olmaları için styling yapmayı bir görev bilirim.

Haberin Devamı

Styling’i kurgularken gözönünde bulundurulması gerekenler; düğünün yapıldığı mevsim, müstakbel çiftimizin yaşları, düğünün yapılacağı mekan ve gelin ile damadın ortak enerjileri olmalıdır. 20’li yaşlardaki çiftlere styling bu gün yapmayacağım. 20’li yaşlardakilerin ikinci evlilikleri için yapılacak styling birinci evlilik yapılıyormuşcasına kurgulanmalıdır. 30+ ikinci evlilikler için önce bir konsept belirlemelidir. Klasik şık, romantik, dönemsel, retro, vintage ve modern şık gibi bir tarz belirleyebiliriz.

Haberin Devamı

Romantik tarz için ipek şifonlar...

Klasik şıkı benimseyen çiftler,özel tasarım imza bir gelinlik ve smokin ile çok seçkin görünüm oluşturabilirler. Kırık beyaz veya ekru tonlarında dantel, işleme, inci ve taş kullanılarak dizayn edilmiş, uzun bir elbise havasındaki gelinlik, gelinliğin kumaşından yapılmış, yüksek topuklu stilettolarla tamamlanır. Takı olarak, aile yadigarı mücevher kullanmanızı öneririm. Dantelden yapılmış incilerle bezenmiş saç aksesuarı veya küçük sakin bir duvak çok yakışıcaktır. Gelinin eline, pastel renklerden (ben küçük gonca güller öneririm) bir demet gerçek çiçek hazırlanmalıdır.

Seyirlik değil ömürlük olsun

Siz romantik bir tarz isteyenler; ipek şifonlar ve yine danteller kullanılarak uçuşan, tek parça veya alt-üst iki parçadan oluşan gelinlik modelleri içinde peri kızlarına benzeyeceksiniz. Damat beyler, smokin de kullanabilirler iyi bir takım elbise de. Takılar ince ve zarif olmalıdır, pırlanta, inci ve uçuk mavi taşlar romantizmin dozunu arttırır.

Haberin Devamı

Modern şık tarzı seçenler, günümüz trendlerine uygun model, renk, kumaş, aksesuar seçimi yapabilirler. Mini etekli gelinlikler, tulumlar, pantalonlar, dopiyesi andıran çift parça etek ceket kombinleri, modernleştirilmiş kaftanlar, stilize edilmiş kimonolar, frak ceketler, renkli ayakkabılar, renkle zenginleştirilmiş gelinlikler tercih edilebilirler. Günümüz trendleri ve çizgiler gelinliğe ve damatlığa uygulanmalıdır. Mini etek bir elbise, dantel bir frakla kombin edilebilir; ve gelinlik, bilekte biten kumaş bootiler ile tamamlanabilir. Damat renkli bir ceketle, sakin koyu tonlarında bir pantolon ve hakim yakalı bir gömlek kullanarak, gelinine modern bir tarzda eşlik edebilir.

Bir gün 60 ve sonrası yaş grubuna, uzun uzun styling yapacağım. Şu an bu yaş grubunun idolü olarak gördüğüm, Helen Mirren’ın, beyaz ve ekru tonlarındaki tüm kıyafetlerini size hararetle ve hayranlıkla öneriyorum.

Yine yerim kalmadı, çok konuşuyor, çok yazıyorum. Hep söyleyecek lafım var. Giderken kalbim tüm gelinlerde, aklım tasarımlarda, hayalimde düğünler… Fonda, Sezen Aksu söylüyor. Ben de hem ona eşlik ediyorum, hem de tüm 2 inci(!) evlilik gelinlerine bir tebrik telgrafı olarak, bu şarkıyı yolluyorum.

Seyirlik değil, ömürlük olsun…

Dilerim bu defa, bu son olsun…

DİĞER YENİ YAZILAR