Ekimin ilk kitapları...

Yeni bir ayın başında, aşk ve hayat hakkında bizleri düşünmeye davet eden kitapların tadını çıkarın...

Ertelemeye son ver!

Ekimin ilk kitapları...

Böyle kitaplara karşı önyargılıydım... Ama sonra bu tür kitapları okumaya başladığımda birilerinin çıkıp bizim yerimize bazı doğruları keşfettiğini gördüm. Basit gibi görünen ayrıntılar, kaçmayı tercih ettiğimiz zayıflıklarımızdı. İşte o zayıflıklardan biri de işleri bilinçsiz olarak erteleme ve bunu hayatı planlama zannetme idi. Cenk Kahvecioğlu; “Sonra Değil, Şimdi” adlı kitabında hayatı zamanında yaşamanın formüllerini anlatıyor. Bunu da harekete geçerek başarılabileceğini örnekle anlatıyor. Ve şahane bir saptamada bulunuyor: “Kendine değer vermek, harekete geçmekle başlar.”

Aşkta denge var mıdır?

Ekimin ilk kitapları...

Aslı, aşkı yaşamayı, onun her türlü inceliğini anlamayı büyük bir gönüllülükle yaşamak isteyen adı bilinmeyen bütün kadınlardan biri... “Benim susuzluklarım, ıssızlıklarım, neşeli kalabalıklarım, unutulmaz anlarım, saklı mucizelerim, savrulduğum fırtınalarım var. Benim doymuşluğum, görmüşlüğüm, şaşırmışlığım, sınanmışlığım, hatta yaşamışlığım var.” Diyerek bize anlatacaklarının ipucunu daha ilk sayfada veriyor bize.”

Haberin Devamı

Her kadının aşkla ilgili söyleyecek sözü vardır. Biriktirdiği tecrübeleri, kendisine çıkardığı payları, hiçbir şey öğrenmemiş tarafları…

Duygu Özlem Yücel, “Dengesiz Bir Aşkın Anatomisi”nde, aşkla ilgili ne varsa anlatmış. Aşk hakkında fikri olan herkese mutlaka bir şey ifade edecektir.

Onları tanıyor musunuz?

Ekimin ilk kitapları...

Kimi politikacı, kimi tiyatrocu, kimi müzisyen, kimi spiker... 70'lerde doğup ilk gençliklerini seksenlerde yaşayanlar başta olmak üzere onlardan büyüklere de hitap eden bir kitap “Tanıdıklarım”…

Nasıl sıcak, nasıl güzel, nasıl sahici… Müjdat Gezen, tiyatro ve sinema sanatçılığının yanında ne kadar başarılı bir yazar olduğunu da bizlere bu kitabıyla gösteriyor.

80'lerin sonunda ve 90'larda neredeyse prototip olmuş isimler var kitapta. Süleyman Demirel’den Müzeyyen Senar’a, Kandemir Konduk’tan Türker İnanoğlu’na, Savaş Dinçel’den Halit Kıvanç’a ve Atatürk’e kadar sıralanan yirmi beş kişinin Müjdat Gezen’in ruhunda ve zihninde bıraktığı etkiler, hatıralar ve yaşanmışlıklar var kitapta. O kadar renkli,o kadar samimi ve hakiki ki…Sizi alıp çocukluğunuza, en sağlam dününüze götürüyor. Türk insanın ne kadar büyük değerler yetiştirdiğini bir kez daha düşünüyorsunuz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR