Sonbaharı kitaplarla yaşamak…

Mevsim, okuma mevsimi… Yeni kitaplar raflardaki yerini alırken, kendimizle ilgili farklı yönleri keşfetme zamanı...

Sahiden neyiz biz?

Yoğun bir yabancılaşma alıyor bizi, öz benliğimizden uzaklara sürüklüyor. Kendimizi oynadığımız rollerden ibaret görüyoruz. Özümüz yerine imajımızla bir tutuyoruz kendimizi. Bu da bizi başkalarının onayına bağımlı kılıyor. Sevgiyi dışımızda aramaya başlıyor, birbiri ardına bağımlılık ilişkileri kuruyoruz. Neyiz biz? Başkalarının sevgisine umutsuzca gereksinen varlıklar mı?”... Don Miguel Ruiz ’in kitabı Ustaca Sevmek, insanın nasıl bir varlık olduğu, kendi ile nasıl bir yolculuğa çıktığı konusunda okuru aydınlatıyor hem de felsefenin derinliklerine çok inmeden gayet sakin bir şekilde yapıyor bunu. Nasıl ilişkiler kurduğumuzun, bu ilişkileri kurarken nelere dikkat ettiğimizin ya da belki de etmediğimizin yolculuğuna çıkarıyor bizi… Sevginin gücünü yeniden keşfetmemizi sağlıyor.

Ötesi Yayınları 129 syf 11TL

Tepetaklak yaratılmış adam…

Yarattığı modern palyaço Şarlo ile hafızlara kazınan Charlie Chaplin’in farklı bir bakış açısıyla ele alınan hayatından bir kesitin anlatıldığı “Charlie Chaplin’in Son Dansı“, Fabıo Satssi’nin kaleminden çıktı.

Haberin Devamı

Ölümle pazarlığa oturan bir komedi ustasının hayattan beklentilerini, onunla arasında oluşan sağlam bağları, evlat sevgisini ama öncelikle yaşama tutkuyla bağlı oluşunu zaman zaman anlatılar, zaman zaman da diyaloglarla anlatan çok keyifli bir kitap…Ömrünün nihayete ereceğini anlayan bir komedyenin yaşamak pahasına ölümü güldürebilmek için verdiği mücadeleyi ilgiyle okuyacaksınız.

Olasılık Yayınları 237syf 19TL

DİĞER YENİ YAZILAR