Sil baştan başlamak gerek bazen...

Yeniden başlamak ister insan bazen. Sanıyorum, böyle zamanlardayız. Hayatın yeniden farkına varma zamanı... Bunun için harika önerilerim var!

İntikamdan önce aşkla tanışın

Sil baştan başlamak gerek bazen...

"Pınar, gerçekten bir işkolik. İş yerinde ayağını kaydırmak isteyenler var. Mesela Alptuğ. Zaten bütün iş onun başının altından çıktı. Pınar’ı çileden çıkarıp öfke nöbetine girmesine sebep olan da o. Ayrıca işten zorunlu izne çıkarılmasına da. Ama Pınar, işini geri almaya kararlı. Alptuğ'a ve onun işbirliği yaptığı, rakip şirketin yakışıklı nplayboy patronu Kerem Karadağ'a gününü gösterecek. Plan bu yani. Ama bir tek sorun var: İntikamdan önce aşkla tanışması gerekecek!"

Bu arka kapak yazısını okur okumaz, aldım Vefa Enver’in Bana Öyle Bakma romanını. Çünkü canım yeniden başlamak istiyordu ve roman kahramanının seçtiği yolda ilerleyen kadınların cesaretini, aşka düşme hallerini yeniden okumak istiyordum. Pınar’ın iş dünyasında başına gelenlerle özel hayatında karşısına çıkanların nasıl kesiştiğini gördükçe hayatın her devirde kadınlara da erkeklere de aynı şeyleri yaşattığını bir kere daha gördüm. Bu da iyi bir şey değil mi? Hem tanıdık hem bir o kadar da yabancı kadınların ve erkeklerin dünyasına yeniden dalmak, tasarlanmış bu güzel öyküler içinde yolculuk etmek... Yazar, 2009’dan bu yana 12 roman yazmış. Romantik komedi türünde kitaplara, edebiyatımızda pek de rastlanmıyor. Hem güldürmek hem de düşündürmek her yazarın başarabileceği bir iş değil. Ama yazar bunu çok iyi başarmış.

Haberin Devamı

Deneme ve şiir bir arada...

Sil baştan başlamak gerek bazen...

"Yazdığım her şey, kendimle kesişme ihtimalimdi. Bu yüzden uzun zamandır yazmıyordum. Boğulmak istemiyordum. Ama nereden bakarsam bakayım okyanustaydım."

İçime Bir Unut Düştü, Figen Denli’nin kaleminden, hemen her sayfasında başa bir şiir, başka bir deneme ile karşılacağınız çok farklı bir kitap. Bu tür, edebiyatta kısa süre içinde çok sayıda okur buldu kendine. Edebiyatı yenilemenin, parlatmanın, sevdirmenin en güzel yolu, farklı yazın türleri denemek. Yazar bunu çok güzel başarmış. Aşkı, sevgiyi, hayatı, var oluşu küçük sorgulamalarla, deneyimlerle, paylaşımlarla kendince ele almayı seçiyor ve bizim de okuduğumuz her başlıkla kendi dünyamızda; yeni yollar, yeni yerler keşfetmemizi sağlıyor.

Haberin Devamı

Tarihi erkekler yazar ama...

Sil baştan başlamak gerek bazen...

Lakin Bu Bir Masal, Jale Şengün’ün romanı. Bir fotoğraf yığınıyla bir başka hikayenin, başka bir hayatın peşinde gitme arzusu, bilinmeyeni keşfetme ve mucizevi bir büyünün içine girme...Msalla gerçeği bir arada yaşamaya başlayan Serap’ın hikayesi, sizi hiç ama hiç ummadığınız denzilerin kıyısına götürecek...Masalları nesillerden nesillere akataranların kadınlar olduğubna inanan bir kadının kaleminden dökülen bu hikaye dünle bugünü, hayalle gerçeği birbirine ibrişim ipliklerle bağlıyor.

Yazar, aslında hukukçu. Ama yapmak istediği insanlara dokunmak olsa gerek ki radyoculuğun yanında yazarlığa da soyunmuş. Üslubundaki farklılık ve lezzet, beni çok etkiledi. Eminim siz de seveceksiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR