Tatil modundan çıkaracak kitaplar

Bayram tatilinin sonuna gelirken bizi tempolu hayatımıza yavaş yavaş hazırlayacak çok güzel kitaplar var raflarda… Tatil dinginliğinden günlük yaşama sakince geçmemizi sağlayacak, bizi hiç yormayacak kitaplar…

Eski İstanbul’a götürüyor

Şebnem İşigüzel’in bizi alıp bugünden ta 1876 yılına götürdüğü şahane bir roman Gözyaşı Konağı… Güzel bir genç kız, buruk bir aşk hikayesi, eski İstanbul… Sanki bir tarih kitabının sayfalarında şahane kıyafetli kadınların, yakışıklı beyefendilerin arasında yürür gibi oluyorsunuz kitabı okudukça… İnsan özlüyor böyle dönem romanlarını okumayı...

İletişim Yayınları, 250 syf, 19.50 TL

Gazi ile sohbetler ve anılar

Hıfzı Topuz, Atatürk Sesleniyor adlı anı kitabında konu başlıkları altında Atatürk’ün yaşadıkları ve etrafındakilere verdiği nasihatleri anlatmış.

Bu sıcakkanlı devlet başkanı yaşadıklarıyla yazarı o kadar etkilemiş ki, yakın çevresinden derledikleriyle, okudukları ve bildikleriyle bizim karşımıza adeta etten kemikten bir Atatürk çıkarmayı başarmış.

Remzi Kitabevi, 247 syf, 20TL

Haberin Devamı

100 Güzel Kelime

Makreme, çatana, desibel, pripirim, kalabaliken, meşk, halt…Bunlar ne demek, biliyor musunuz? Hangileri hala dilde var, hangileri daha az kullanılır olmuş, haberiniz var mı?

Sevan Nişanyan, 100 Güzel Kelime adlı kitabında karışık bir sözlük gibi bu kelimeleri art arda dizerek sizi kelimeler arasında tatlı bir yolculuğa çıkarıyor.

Ağaçkakan Yayınları, 185 syf, 16TL

DİĞER YENİ YAZILAR