Bayram’a kitap tavsiyeleri

Bayram haftasında keyifle okuyacağınız kitaplar da sizinle buluşmayı bekliyor. Elif Şafak’ın son romanı “Havva’nın Üç Kızı” ise öne çıkanlardan.

Şirin, Mona ve Peri…

Bayram’a kitap tavsiyeleri

Havva’nın Üç Kızı, Elif Şafak’ın son romanı… Elif Şafak güzel yazıyor kadınları… Yarattığı her kadında kendinden biraz bir şeyler var gibi… Yazar: “Bu romanı sokakta, okulda, iş yerinde, evde şiddete, tacize ve ayrımcılığa maruz kalan; haklarında bol bol atılıp tutulan ama aslında eşitlikleri bile sorgulanan; ne yazık ki bir türlü ”kız kardeşlik” ekseninde buluşamayan; Türkiye’nin dirençli, cesur, sevgi dolu, her kesiminden kadınlarına ithaf ediyorum.” diyerek her zaman olduğu gibi kız kardeşlik kavramının bir kez daha altını çiziyor. Bu gerçekten de biz kadınların üstünde ayrıntısıyla düşünmemiz gereken bir var oluş, duruş ve kendimizi ortaya koyuş biçimimiz olmalı. Romanı okudukça roman kahramanları olan bu üç kadının bunu başarıp başaramayacağını göreceksiniz. Bu kadınlar bazen farklı bazen de aynı yönleriyle size tanıdık gelecek.

Haberin Devamı

Hayatta zarif olma tüyoları

Bayram’a kitap tavsiyeleri

“Ve İş Hayatında ve Sosyal Yaşamda Zarafet” başlıklı kitap, toplum olarak en çok ihtiyacımız olan noktalara parmak basıyor. Gökhan Dumanlı’nın kitabı beden dilini, ses tonunu, mimikleri nasıl kullanacağımıza ilişkin ayrıntılardan oluşuyor. Nasıl daha düzgün bir insan olunur sorusuna farklı konu başlıklarıyla cevap veriyor. İyi niyetle ve nezaketle donanmış bir toplum iken bu değer yargılarını yitirmiş başka bir toplum olma yolunda ilerlerken belki de tek ihtiyacımız, birinin çıkıp bize kim olduğumuzu hatırlatması…

Depresyona farklı bir bakış

Bayram’a kitap tavsiyeleri

Matt Haig, “Yaşama Tutunmak İçin Nedenler” adlı kitabında depresyonla ışığını yitirmiş kaygı dolu kişisel tarihini yazarak okuyucuyu farklı bir yolculuğa çıkarıyor. İnsanın hayatta başına neler gelebileceğini, bu başa gelenlerle nasıl baş edileceğini, bütün bu zorlukların insanların başına aslında neden geldiğini tekrar tekrar düşünmek için, okuyucuya fırsatlar sunuyor. Yazar, depresyona farklı bir açıdan yaklaşıyor.

Haberin Devamı

“On üç yıl önce bu kitabı yazamam mümkün değildi. Ya ölecektim ya da delirecek...” diyerek yaşadıklarını okurlarıyla paylaşan Matt Haig, kitabında kendi hikayesini anlatmış.

DİĞER YENİ YAZILAR