Kitap fuarı bugün açılıyor!

Kendinize bugün tatlı bir izin verin ve CNR EXPO’da açılan kitap fuarını ziyaret edin.

Kitap fuarları, bizim entelektüel yüzümüz, geçmişimiz, bugünümüz, geleceğimiz… Neden mi? Edebiyat her zaman hazır ve nazırdır bizim için… Dün de birileri yazdı, bugün de yazıyor, yarın da yazacak… Kitap fuarları bildiklerimizle bizi buluştururken bilmediklerimizle bizi tanıştıran, yazarlarla, şairlerle el sıkışmamızı sağlayan, kitaplarımıza ıslak imzalar armağan eden birkaç günlük çok değerli bir süreç… Tadını çıkarmak, ona gereken önemi ve değeri vermek gerekiyor.

Bu seneki kitap fuarı, bugün CNR EXPO Yeşilköy’de 5.kez açıldı. Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliği tarafından hayata geçirilen fuara, 20 ülkeden yerli ve yabancı 350 yayınevi katıldı. Yurt içi ve yurt dışından pek çok yazarın konuk olacağı fuarda pek çok farklı etkinlik de düzenlenecek.

Kitap fuarının bu yılki sloganı: OKU! Kuran-ı Kerim’in de ilk sözcüğü ve ilk emri olan bu kutsal ve büyülü kelime, insanoğlunun medenileşmesinde, önce Tanrı’yı sonra yarattıklarını keşfetmesinde en büyük etken olmuş. Okumak, insanı, hayatı, dünyayı farklılaştırır. Fuarlar, bu sebeple çok özel ve değerli…

Haberin Devamı

Onur konuğu Alev Alatlı

Bu yılki kitap fuarının onur yazarı ise Türk edebiyatının değerli kalemi Alev Alatlı. Edebiyat alanında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nün sahibi. Yaseminler Tüter mi Hala basılmış ilk romanıdır. Fuarda muhakkak göreceksiniz. Yazarla hiç tanışmamışsanız onu anlamak için çok doğru bir başlangıç. Nefis bir aile hikayesi… Ama benim özenle üzerinde durduğum ve ilk okuduğum kitabı, İşkenceci. Tam da bugünün şiddet konusuna temas ediyor ve kitabın yayınlandığı o yıldan bu yıla bu konuda Türkiye’de hiçbir şey değişmedi. Pek çok farklı eserle Türk Edebiyatına başka bir renk ve tat getiren yazarın söyleşisini mutlaka dinlemelisiniz.

Fuarda ayrıca Necip Fazıl Kısakürek’in özel sergisi de ziyaretçilere açık olacak. Şaire ait özel eşyaların bulunduğu sergide, sanatçının eserleri ve toplumu etkilemesine yönelik görüntülü, basılı malzemeler bulunuyor. Ayrıca şiirlerini kendi sesinden dinlemek de mümkün olacak.

Haberin Devamı

Kendinize tatlı bir izin verin

CNR fuar alanı, 25 bin metrekarelik oldukça büyük ve ferah bir alan… Bu sene de her sene olduğu gibi fuara öğretmenler, öğrenciler, yayıncılar, tercüme büroları, gazeteciler, yazarlar, editörler, yayınevleri, yazar telif ajansları ve tabii ki benim gibi kitap okumayı seven herkes akın edecektir.

Hiç olmazsa bir günü kendinize ayırın. Fuara gidin ve kitapların kokusunda, okur kalabalığında, yazar kalemlerinin yolunda kaybolun. Bir kahve için, ardından fuarın koridorlarında dolaşıp sevdiğiniz kitapları kucağınıza doldurun.

Yenileri, eskilerin yeni baskılarını, yepyeni isimleri, şahane dergileri, çocuk kitaplarını, çizgi romanları, karikatürleri, fıkraları, romanları, öyküleri, anıları, denemeleri, biyografileri; kısacası hayatın kendisini bulacaksınız orada. Hiç bilmediğiniz taraflarınızla tanışacaksınız belki. Kendinize böyle tatlı bir izin verin.

DİĞER YENİ YAZILAR