Nostalji yolculuğuna çıkın

Bu haftaki kitaplar geçmiş düşüncelerimize, duygularımıza, meraklarımıza ve günlerimize hitap eden nitelikte… Sıcak, keyifli…

Nostalji yolculuğuna çıkın

Gerilim dolu bir macera…

Kutsal Topla-oğlu’nun “Tanrı’nın Temsilcileri” romanında ABD-Washington DC’den Türkiye’nin doğusuna, oradan Basra Körfezi’ne uzanan bir coğrafyada geçiyor olaylar…

Kahramanlar, çok renkli bir şekilde tasarlanmış. Romanı okudukça içine daha çok giriyor ve sonunu daha çok merak ediyorsunuz.

“Bu inanca sahip olanlar, insan odaklı düşünmezler tabiatı. Her şeyin bir nimet olduğu, insan için yaratıldığı düşüncesi yoktur bu inançta. Koyunlar, insanların sofralarına pirzola olsun diye dünyaya getirmezler kuzularını. İneklerin insanlara süt sağlamak gibi bir derdi, katırların, develerin yük taşıma gibi bir hevesi yoktur. Kiraz ağacının tabaklara meze yetiştirmek değildir hedefi. Ancak bu, insanın ihtiyaçlarını tabiattan karşılamaması gerektiği anlamına da gelmez. Dengesi bozulmadan yararlanılmalıdır ondan. Hayvanların ve bitkilerin de amacı, aynı insanlar gibi üremek, soylarını devam ettirmektir.” Farklı bir yaklaşım, değişik bir bakış açısıyla konuşturduğu kahramanlarıyla yazar, okura yepyeni bir pencere açıyor.

Haberin Devamı

Nostalji yolculuğuna çıkın

Sinemanın ustaları ve dâhileri

“Bana Onun Portresini Getirin”, Ege Görgün’ün kendi yazılarının derlemesi… 29 yönetmen ve oyuncunun sinema perdesine akseden yüzlerinin dışında merak edeceğiniz, bilmediğiniz yönlerini anlatan çok keyifli bir kitap… Halit Ergenç’ten Tuncel Kurtiz’e, Memduh Ün’den Fikret Kuşkan’a, Aykut Oray’a kadar sinemaya yön vermiş birçok sanatçının aralık kapılarından içeri girecek ve gördüklerinizden çok etkileneceksiniz...

Nostalji yolculuğuna çıkın

Bu çok zor bir iş mi?

Biz çocukken herkes güzel konuşamazdı ama bazılarını da dinlemeye doyamazdık. Şimdi herkes bir şekilde konuşuyor ama ne kadarı doğru, ne kadarı kitabına uygun; fikrine, zihnine uygun bu toplumun, pek bilen yok. Önemli olan konuşmak değil ki… Önemli olan yapılan konuşmayla karşındakini ikna etmek…Kimse bunu düşünmüyor. Ali Kirman, “İkna Sanatı” nda bu konuda kendine güveni olmayanlara, kafasında birçok soruyla dolaşanlara yardımcı olmayı hedeflemiş. Etkili ve ikna edici, sağlam konuşmalar yapmanın yolu, bu kitabı kurmaktan geçiyor. Nefis bir dille yazıldığını da eklemesem olmaz.

Haberin Devamı

Nostalji yolculuğuna çıkın

Görme engellilere ilham verdiler

Tara Kitap, alanlarında başarılı, çevrelerine ilham veren kişilerin ve ünlü isimlerin kaleminden çıkan “Ses Ver, İlham Ver” kitabıyla görme engellilerin dünyasına ışık tutacak. Türkiye’nin önde gelen sanatçıları, akademisyenleri, gazetecileri ve iş insanlarının bugüne kadar duyulmamış hikâyeleri “Ses Ver, İlham Ver” kitap projesiyle gün yüzüne çıkıyor. Kapak fotoğrafını ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut’un üstlendiği, Alper Süzgün’ün tasarladığı kitapta Ahu Yağtu, Ayşen Zamanpur, Arzu Kaprol, Azra Kohen, Füsun Saka ve Özlem Kaymaz gibi isimler yer alıyor.

13-14 Aralık tarihlerinde gerçekleşen Marka Konferası’nda Tara Kitap standındaki ses kayıt stüdyosunda, gönüllülerin katılımıyla sesli kitap haline getirilen proje görme engellilere hediye edildi. Kitabın ilk baskısından elde edilecek gelir ise Altı Nokta Körler Derneği’ne bağışlanacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR