Hayatla barışmalı insan

Hayatla barışmalı insan

Bu haftaki kitaplar, kendi karanlığımızın kilitli kapılarını açacak anahtarı veriyor bize…

En unutkan onlar çıktı

Kahraman Tazeoğlu, “İki Söz” adını verdiği kitabında; hayatı, aşkı, insan ilişkilerini; insanın kendiyle olan anlaşmalarını, kavgalarını, uzlaşmalarını anlatmış. Üstelik öyle uzun uzun değil, iki kısa cümlelik gerçeklerle… Siz bu iki cümleleri okuyup üstünde iki saat düşünebilin diye.

“Hayat bana neleri öğretti biliyor musun? Sen onu insan yerine koyarken o seni aptal yerine koyuyorsa yapacağın tek şey onu hayatından def etmektir.

Eğer bunu yapamamışsan o haklı demektir.”

Duyguları ve düşünceleri imbikten geçirmiş yazar bu kitabında…Ve başlığa taşıdığım kapak ayrıntısından da anlayacağınız gibi, kitabın içinde bunun gibi derin anlamlar taşıyan pek çok iki söz var.

Hayatla barışmalı insan

Aşka yaz yakışır

Yaz mevsimi, bir genç kız, onun yaşadığı en az yaz kadar sıcak bir aşk… Peki yazlar gibi aşklar da geçici midir? Yoksa gerçek aşk, köklerini toprağın derinliklerine kadar ulaştırmış ağaçlar gibi sonsuza kadar yaşar mı?

Haberin Devamı

Aydoğan Yavaşlı “Yazlar da Geçer” adlı romanıyla genç okurlarına, aşkın en büyük ihtiyacının özen olduğunu anlatıyor.

Sıkıntılara düşmeden, tadını çıkara çıkara, ne olduğunu içine sindire sindire aşkı yaşamak için, ona gerçek anlamda özen göstermek, onun üstüne titremek gerektiğini anlatıyor. Bunu da roman kahramanları aracılığıyla yapıyor. Grilerle çevrili hayatlara masmavi bir ışık yakıyor roman. Yaz Mevsimi gibi gençlik romanları, yaşınız kaç olursa olsun okuduğunuzda inanın ruhunuza su serpecektir.

Hayatla barışmalı insan

Delicesine mutluluk

“Bu kitabı okurken güleceksiniz; ürkecek, rahatsızlık içinde kıvranacak, ağlayacak ve sonra yeniden güleceksiniz. Hatta bir rakun almaya bile ihtiyaç duyabilirsiniz. Ama iki şeyi asla yapmayacaksınız: Jenny’nin akıl hastalığı, utanç ve insanın zorlukları yenme gücüne dair dürüst tartışmalar yapma konusundaki dehasıyla ya da korkusuzluğuyla ilgili şüpheye düşmeyeceksiniz”

New York Times Bestseller Yazarı Dr. Brené Brown, böyle yorumlamış Delicesine Mutlu adlı kitabını Jenny Lawson’un…

Haberin Devamı

Sonsuzluk derecesinde mutluluk mümkün mü?

Depresyondan kurtulmanın en güncel, en gerçek, en komik yolları bu kitapta tatlı bir dille anlatılmış. Yazar, bildiklerinizin hepsine küfredin, hepsini unutun ve delicesine mutlu olmayı becerin, diyor.

DİĞER YENİ YAZILAR