Gençlere bayram kitapları

Okumak, yaşa bağlı bir keyif değil… Çünkü okumak, en önemli rengi hayatın. Bu yüzden her yaşa kitap var, unutmayın...

Serra yazmaya başlıyor

Gençlere bayram kitapları

On beş yaşındaki Serra tüm duygularını, düşüncelerini anı defteriyle paylaşıyor. Annesiyle babası neden tuhaf davranıyorlar? Çeşme’de tatil günlerinde tanıştığı yeni arkadaşları, Serra’nın yaşamında ne gibi değişikliklere neden olacak? Tüm bu soruların cevaplarını Serra’nın anı defterinde bulacaksınız... Okumayan var mıdır İpek Ongun’un Bir Genç Kızın Gizli Defteri’ni? Eğer varsa, 104. Baskısını yaptı, hemen alıp okusun. Yaşı kaç olursa olsun hem de… Alsın çocuğuna hediye etsin, oturup onunla beraber okusun hatta. Serra’nın tuttuğu anı defteriyle onun gizli dünyasına adım atıyor, hayatın bir genç kızı nasıl derinden etkileyebileceğine şahitlik ediyoruz. Öğreniyor, hissediyor, ümitleniyor ve gençliğin eşsiz olduğunu hatırlıyoruz.

Kendi kırıklarıyla dalga geçen kadın…

Gençlere bayram kitapları

Çok keyifli bir roman yazmış İdil Hazan Kohen. Şezlong Savaşları, hayatla ilgili önemli ipuçları saklıyor içinde. Ne kadar önden şezlong kapabildiğiniz üzerinde düşünmeye başlayacaksınız kitabı okuyunca. Öyle ya, deniz kenarının en büyük zaferidir önden boş şezlong bulup bütün gün kumsalın tadını çıkarmak. Peki ya hayatın kıyısında bu başarıyı göstermek gerekiyorsa? Ne kadar başarılısınız bu işte? Farklı karakterle süslenmiş hikayede Dila’nın yaşadığı hayat kavgasına eğlenerek şahit olacaksınız. Tatlı bir üslup, nefis bir gözlemcilik, keyifli bir dil… Yazar, kitabının tadını önce kendi çıkarmış bence…

Haberin Devamı

İnsanın kanatları gayretidir

Gençlere bayram kitapları

Kendini tanıma kitaplarından biri Kafdağı’nın Pusulası… Kitabı, Didem Moralıoğlu kaleme almış. Hiç merak ettiniz mi? Nerede bu Kafdağı? Bu dağ masalların dağı… Belli bir yeri yok çünkü dünyayı çevrelediğine inanılıyor. Dağın arkasında cinler ve perilerin olduğu düşünülüyor. Zümrütten yapılmış, Zümrüd-ü Anka kuşunun yaşadığı yer. Bu kuş senede bir kere uçuyor, talihli olan birinin başına konuyor. İran Mitolojisine göre Kafdağı bu. Peki insan psikolojisine göre neresi? Bizim Kafdağımıza giden yol nereden geçiyor? İşte bu soruların cevabı, bu kitapta. “İnsan olmanın yol haritası... Gerçeğe yapılan yolculuktur gerçek yolculuk... Ne Zümrüdüanka olmayı göze almadan mutlu olabiliriz ne de benliğimizi esir alan yanlarımızı fark etmeden başarıya ulaşabiliriz. Şimdi her birimiz için gökyüzünde süzülme zamanı. Yeter ki bunu isteyelim ve o ilk kanadı çırpacak cesareti kendimizde bulabilelim.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR