Sonbaharın favori kitapları

Böyle bir sonbaharda insanın canı daha çok kahve içmek, sohbet etmek ve kitap okumak istiyor.

“Erkek Dediğin Zavallılar!”

Hülyanida Şahin’in kişisel gelişim türünde kaleme aldığı “Ah Zavallı Erkekler” erkeklerden çok çekmişlerin, onlara güvenmeyenlerin, onları anlamayanların, yine de onlardan vazgeçemeyenlerin kitabı… Bu kitap bir erkek kitabı değil. Onları daha iyi anlamak, zavallılıklarına yakından bakmak, yarın baba olacak, evlat olacak erkekleri daha iyi tanımak için. Belki de onları daha iyi yetiştirmek ama en çok da onların elinden daha az acı çekmek için… Vur abalıya gibi bir durum olsun istemem bu tanıtımın. Neticede biz kadınlar, erkekler olmadan yaşayamayız, erkekleri yetiştiren büyüten, hayata hazırlayan anneler de biziz, onları seven, onlara aşık olan kadınlar da… Ama bir kadın çıkıp onlara bizim yerimize biraz daha bilimsel, toplumsal bakmış fena mı! Belki hayatımız kolaylaşır.

“Macera Dolu Amerika”“

Bir “kaçak göçmen rehberi!..”ABD’ye kaçak yollarla giren Giresunlu Sadık’ın tutunma, var olma mücadelesi, askerlik arkadaşından yediği kazıklar ve hayatının aşkını bulması...Göçmen gözüyle 80’li yılların Amerikası…Ayrıntılı gözlemler… Sürükleyici bir serüven…” Bir zamanlar herkes oraya gitmeyi düşlerdi. Hayallerinin gerçek olacağı, umutlar ülkesi Amerika’ya! Dünyanın bir ucundaki bu ülke, dünyaya her konuda ağabeylik edecek kadar kendine güvenli, başka ülkelerde olmayan iş imkanlarına sahip, bilinmeyen birçok özelliği ve güzelliği olan bir yerdi zihinlerde. Terör, henüz oranın da belini bükmemişti. Güvenliydi, zengindi, imkanları sonsuzdu... Ali Külebi’nin , işte tam da bu gerçekten yola çıkarak yazdığı Amerika Diye Diye, cebinde ümitlerle yola çıkan Giresunlu Sadık’ın yaşadıklarını anlatan bir roman.

Haberin Devamı

“Okyanusu Masallarla Aşmak”

Çocuk sahibi olmak için altı sene uğraşmış ve üç ay önce muradına ermiş yeni bir anne olarak tek kelimeyle bayıldım Yeşim Olcay Sağtürk’ün “Eyvah anne oldum” adlı kitabına. Çocuk gelişimi ve çocuğu doğru yetiştirmekle ilgili ne varsa okudum bebek beklerken. Zaten kitaplarla bu kadar haşır neşir olan ben, nasıl okumazdım bebeklerle ilgili olan her şeyi? Üç ayın sonunda bebek büyütmenin ve büyük bir olasılıkla çocuk yetiştirmenin kitaplarda yazıldığı gibi değil, sizin kucağınıza gelenin belirlediği yolla olacağını anladım. Ama bu kitap farklı. O kadar keyifli, sahici ve doğal ki… Üstelik yaşananları masallarla süslemiş. Hem öğretiyor hem örnekliyor. Şahane!

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR