İnsana dair durumlar

Başarı da bizim için başarısızlık da.. Hayal ederiz ve bazen o hayale hiç kavuşamayız.

İnsana dair durumlar

Aşk sizi bulabilir...

Aşk gibi karmaşık ve mucizevi bir duygu yok herhalde. Bu kitaba da konu olan aşk, bir kadın üzerinden farklı bir gözle anlatılmış. Farklı ve kısa bölümlerle örülmüş biçimselliğiyle sizi sıkmadan, yormadan bir aşk koridoruna taşıyor. Demet Cengiz’in “ Aşk Seni Bulur” daki sıcak kalemi, kitabı size bir çırpıda okutuyor. 40 yaşında, yalnız ve 14 Şubat’ta doğmuş bir kadın olmak… Kamyon çarpsa daha mı iyi? Kadınlar için 35’ten sonra gonk çalıyor ve hayatın, aşkın, yuva kurmanın, çocuk yapmanın devri kapanıyor mu? Başlarına meteor düşme ihtimali aşkı bulmaktan daha mı yüksek? Kitabın tanıtımındaki bu açıklamalar; bir kadının kime evet, kime hayır diyeceğinin en iyi ispatı olsa gerek. Bir insanı aşk nerede, nasıl ve en önemlisi ne zaman bulur? Bu hemen herkesin cevabını merak ettiği soru olarak zihinlerde duruyor.

İnsana dair durumlar

Bazen de olmaz!

Düşünceler, insanlardan daha çoktur. Amaçlar, hedefler ve başarmak için yapılan planlar da öyle. Ama bazen olmaz. Biz ne kadar çabalarsak çabalayalım, kim olursak olalım; olmadı mı olmaz işte! Dışardan baktığımızda özellikle başarılarını örnek aldığımız, yaşamlarına gıptayla baktığımız pek çok kişinin hayatlarındaki yenilgileri bilmeyiz bile. Onlar bizim için ulaşılması güç bir yerde, cam fanusun içinde gibidirler ve onlara hiçbir şey olmaz sanki. Özlem Gürses Tatar’ın Bazen Olmaz adlı başarısızlık hikayelerini derlediği kitabı, kısa ve dikkat çekici röportajlardan oluşmuş. Hem de çok önemli isimleri bir araya getirmiş yazar kitabında. Kitabın fotoğraflarını Muhsin Akgün çekmiş. Cem Yılmaz’dan Muhtar Kente, Cem Boyner’den Arda Turan’a kadar pek çok ismin, hayatlarına şahitlik edeceksiniz.

Haberin Devamı

İnsana dair durumlar

Cinselliğe farklı bakış

Objektif okur olmayı becermek; okuduklarımızın başarısını, yaratıcılıkta ve dile getiriş sanatında aramak zorundayız. Ancak o zaman gerçek okur olmayı başarabiliriz, diye düşünüyorum. İşte, “Küfürsüz Aşklar” adlı kitabında, Funda Mentaloğlu, içinde iki kadınla yaşayan bir kadın kahramanın ruhundan, gözünden, dilinden ilişkileri sorguluyor. İkisi de kadının yarattığı bir bütünün içinde birbiriyle farklı zamanlarda anlaşıyor, farklı zamanlarda kavga ediyor, ikisi de hayatın içinde olmaktan memnun ama olaylara karşı farklı davranmayı seçiyor. İkisi de başına buyruk... Bu iki kadının aldığı kararlardansa hep aynı kadın etkileniyor. Kahramanın kendisi…Samimi, net ve hayatı tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren bu kitapta, cinselliği, ilişkileri ve aşkı bir kere daha sorgulayacaksınız.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR