Kitaplarla hayatı keşfedin

Her gün yepyeni kitaplar çıkıyor. Kişisel gelişim, psikoloji, çocuk bakımı... Yeni bir dünyanın kapılarını kitaplarla aralayın...

Kitaplarla hayatı keşfedin

Hayatı yaşama becerisi

Bir çocuğun ayakta durabilmesi, ilişkilerini kurması, geliştirmesi ve devam ettirmesi biraz ona biraz da size bağlıdır. Aygün Tuçe Ataş ve İlknur Efeçınar’ın kaleme aldığı “Çocuklar İçin Gerçek Yaşam Becerileri” çocukların sosyal yönlerini geliştirmek için anne ve babalara hazırlanmış bir kitap. Duygulara yönelik beceriler ve hayata gerçek anlamda tutunmayı sağlayan becerileri geliştirmeye yönelik bölümlerden oluşan kitap, büyüklere gerçek bir yol gösterici niteliğinde…

Kitaplarla hayatı keşfedin

Kadın; bilmeyene nefs, bilene nefestir

Kadın hikayelerinin yeri ayrıdır edebiyatta. Ama bunları düşünmek, yazmak, bulmak, dinlemek, derlemek zor iştir. Çünkü genel yargıya göre kadınlar genellikle kaybederler, kazanan ya da yenilgiye uğramayan kadınlara rastlamak zordur. Ben, tanıtım bültenindeki bu satırları okuyunca Kaybetmeyen Kadınlar’ı hemen aldım. Onur Tepe, bazılarını bildiğiniz, bazılarını ilk defa okuyacağınız kadın hikayelerini önce biz kadınlar için, sonra da erkekler için derlemiş.

Haberin Devamı

Kitaplarla hayatı keşfedin

Gerçek ile düzmece nasıl fark edilir?

2012 yılının haziran ayında New York’taki Sotheby’s Müzayede Evi sararmış sayfalara kurşun kalemle yazılmış bir öyküyü 160 bin dolara sattı. F.Scott Fitzgerald’ın 1920 yılında yazdığı “I.O.U.” (Sana Borcum Var) adlı öykü o tarihten beri bir üniversite kütüphanesinde, kendi gibi, gün yüzü görememiş 14 öyküyle birlikte derin uykuya dalmıştı. Fitzgerald’ın kayıp öyküleri ancak 2017 yılında okur önüne çıkma fırsatı bulabildi.

Elinizdeki kitapta kayıp 15 öyküden ikisi ile Fitzgerald’ın çılgın Fransa yıllarını anlatan başka iki öyküsü, dünyayı genç yaşta terk eden kayıp kuşak çocuğu Amerikalı yazarı çok iyi tanıtıyor. Yaşamdaki bazı meselelerin hiç değişmediğini da anımsatıyor: Yazarın öyküleri Borcum Var” adlı kitapta bir araya getirilmiş. Çevirisi Zeynep Avcı’nın başarılı kalemiyle karşılığını bulmuş.

DİĞER YENİ YAZILAR