Diğer öneriler

Havuz başlarında, deniz kenarlarında upuzun günleri daha kaliteli geçirmek için kitaplara ihtiyacımız var. Sadece vakit geçirmek için değil; bilmediğimiz insanların bilmediğimiz hikayelerini okumak için de...

Bir casusun hikayesi

Nommaz adını ilk defa, Yahudi Bankeri Dona Gracia’ nın hayatını anlattığı romanında duymuştum. Osmanlı‘nın kendine has sosyolojik düzeninin içinde saklı kalan hayat hikayelerinin en güzel örneklerinden biriydi. Ciddi bir araştırmanın, sağlam bir bütünleyici kalemin ürünü olan bu roman, tarihi bir roman olmakla birlikte sağlam bir biyografiydi de aynı zamanda. Yahudi Casus Josef Nasi, yazarın kitap raflarında yerini alan aynı türdeki ikinci kitabı. Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığına göre Josef Nasi, Dona Gracia’ nın yakın akrabası ve himayesinde tuttuğu bir genç. O dönemin Avrupa bankacılığının önde gelen isimlerinden olan bu Portekizli Yahudi ailesi, her yerde engizisyonun hışmına uğramış.
Bu romanda ise Dona Gracia’nın yeğenlerinden Jozef Nasi’nin, halasının yolundan ilerleyerek aynı amaç doğrultusunda kendisine kucak açan Osmanlı ülkesine yaptığı meşakkatli yolculuğun öyküsünü tarihi gerçekler ışığında bir solukta okuyacaksınız.
Kalbini sevgiye aç
“Dünyanın en çok ihtiyacı olan nedir?” sorusunun cevabı sevgidir. Peki buna nasıl sahip olabiliriz? Bu sorunun cevabı da belli, kendi kişiliğinizi geliştirerek, egomuzu yenerek, hayatın farkında olarak. Bu ifadeleri ardı ardına sıralamak kolay elbette ama bu işi başarmak sanıldığı kadar kolay değil. Çünkü insan kendini geliştirmek konusunda çok tembel davranıyor yaratılmışların içinde.
Şebnem Özkan, bu işin sırrını “Yükseliş Gönlün Şifası“ kitabında çok güzel anlatıyor. Bu işe gönüllü olmak için önce çağın değiştiğini kabul etmek gerekiyor. Çağa ayak uydurmak ve bu değişim içinde daha mutlu yaşamak için hayatta neler olduğuna alıcı bir gözle bakmak, yeni bir bilinç geliştirmek, kadın erkek ilişkilerine, evliliklere bir de bu bakış açısından bakmak gerekiyor.
Facebook imparatorluğunun öyküsü
Kullanıcı sayısı iki milyarı geçmiş bir sosyal paylaşım sitesinin kurucusu ve sahibi Mark Zuckerberg. Time Dergisi en son 1927 yılında bu kadar genç bir iş adamını yılın kişisi seçmişti... Yarattığı Facebook ile dünyayı yerinden oynatan; insanları iletişimsiz bir çağdan, haberleşme ağının içine taşıyan bir mucizeler yaratıcısı oldu adeta. Bu genç adamın başarı öyküsü, Genç Milyarder adıyla George Beahm’ın kaleminden çıkarak New York Times’ın çok satanlar listesine girmeyi başardı. Bu kitapta da bir başkasının hikayesini okuyacak, hayatta hiçbir şeyin imkansız olmadığını göreceksiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR