Yaza girerken...

Zor geçen kışın ve serin geçen baharın ardından kendimizle kalmaya, denize girmeye, dostlarla sohbet etmeye ve kitapların tadını çıkarmaya ihtiyacımız var...

Edebiyatının 50’inci yılında Selim İleri

Selim İleri, ilk öykü kitabını 1968’de yayınladı. “Cumartesi Yalnızlığı“ adını verdiği kitabının isim seçimi bile okurların ilgisini çekmeye yetmiştir diye düşünüyorum. Tanıdık, bildik duygu kıpırtılarının, zaman zaman da yoğunluklarının insanın ruhunu nasıl etkileyebileceğinin en güzel örneklerinden biri bu seçim. Ardından gelen “Pastırma Yazı“ ve “Bir Denizin Eteklerinde” insan hikayelerine yer verdi. Yazar, son kitabı “Sona Ermek”te 50’nci yılını da kutluyor. Bir yazarın; sıkışıp kaldığı yerde gördükleri, yaşadıkları ve hissettiklerinin konu edildiği bu roman İleri’nin kaleminin en güzel örneklerinden biri. (Everest Yayınları, 262 syf, 18TL)

İçsel yolculuk kitabı

Bircan Yıldırım’ın “Duygusal Zeka” isimli kitabından bilirsiniz. Ya da bilmiyorsanız, onu da mutlaka okuyun. İnsanın nasıl mucizevi bir varlık olduğu ve her türlü meziyetin insanın kendi içinde saklı olduğuna ilişkin hem bilimsel hem de deneyimsel birçok nokta bulacaksınız kitapta. Son kitabı “Yaşam Terapisi”nde ise yaşam terapisinin tanımını yaparak başlamış anlatacaklarına. Kitapta, iç yolculuğunuza çıkacak ve dünyanızı yeniden keşfedecek, zaaflarınızın, becerilerinizin, yetersizliklerinizin ve başarılarınızın farkına bir kere daha varacaksınız. (Destek Yayınları, 207 syf, 15 TL)

Haberin Devamı

Aşk sizi karşılar....

Özlem Karakurt’un “Resimli Aşk Ansiklopedisi”, aşk hakkında bilgi sahibi olmak istelenler için birebir... (Doğan Novus 326 syf, 30 TL )

DİĞER YENİ YAZILAR