Çocuklara iyi kitaplar

Madem bugün çocuk bayramı, bu hafta miniklerimizin ufkunu açacak kitaplara yer verelim.

Öykülerle deyimler

Habib Bektaş’ın Uzun Lafın Kısası adlı kitabı, özellikle ilkokul öğrencileri için şahane bir kitap. Türkçedeki bazı deyimlerin daha iyi anlaşılması ve yerinde kullanılması için, onları öyküleştirerek ve resimlerle süsleyerek gençlere sunuyor. Dilimizi doğru kullanma becerisi, küçük yaşlarda başlar. Sözcüklerin anlamını bilmek, onları yerli yerinde kullanmak gibi, dilimizin en büyük hazinesi olan atasözleri ve deyimleri de bilmek doğru kullanmak o kadar önemli. Yazarın, Söz Kulağa Yazı Uzağa adlı atasözlerini öykülerle anlattığı bir kitabı da var. Bu iki kardeş kitap, yaklaşan yaz tatilinin vazgeçilmezleri olabilir. (Tudem Yayınları, 223 syf, 17 TL)

Çocuklara klasikleri hediye edin

Dünyaca bilenen, çocuk edebiyatının temel taşları olan hikayeler; onların hem hayal dünyalarını hem düşünme kabiliyetlerini geliştirmelerinde en büyük yardımcı… Onların tek derdi hoşça vakit geçirmek veya okul ödevlerini halletmek… Sonuçlar, muhteşem oluyor aslında.

Klasiklerle Tanışıyorum serisi, edebiyat dünyasının yapıtaşları klasiklerle tanımanın ilk adımı... Tanınmış eserleri, genç okurlarla buluştur uyor, onlara yönelik bir dil, anlatım ve tasarımla klasikleri yeniden yorumluyor. (Doğan Egmont, 80 syf, 10.5TL)

Haberin Devamı

Bir umut hikayesi

Seni Beklerken, çocuk sahibi olmak isteyen anneler için… Yıllarca bu uğurda mücadele etmiş Merve Öztürk'ün annelik yolunda yaşadıklarının hikayesi. Onun yaşadıkları, hayatının en kıymetli yıllarını ayrıntıları çöpe atarak, tek bir noktaya odaklanarak, dua ederek ve ümit etmekten asla vazgeçmeyerek yaşayan anne adaylarının yaşadıklarıyla aynı. Tek fark; o, yazmayı seçmiş. Merve Öztürk, Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunu. Şimdi, genç bir anne. Kızı Melina'ya ulaşabilmek adına yıllarca savaştı, Bu kitabı da kendisi gibi pek çok zorluk sonunda bebeğini kucağına almış anneler için kaleme aldı. (Siyah Kuğu Yayınları , 208 Sayfa, 18 TL)

DİĞER YENİ YAZILAR