Tam da okuma zamanı...

Günler uzadı, kendimize daha çok vakit ayırabiliriz. Okumaya dair ne biriktirebiliyorsak yanımıza kalacak.

Aşkın tanığıdır mektuplar (Doğan Novus, 141 sayfa, 16TL)

Mektup türü edebiyat dünyasının vazgeçilmezidir. Çünkü bu tür, belki de yazın dilinin en samimi itiraflarını içinde barındıran bir anlatım şekli.. Aşkın tanığı mektuplar… Mektuplarda birbirine yüreklerinin en derin gizlerini açan iki âşık. Sen ve Ben, Ekin ile Özgür'ün büyük aşklarının romanı. Ahmet Erol, Sen ve Ben adlı bu kitabında bir dönem edebiyatımızın en güçlü araçlarından olan mektuplarla bir roman kurgusu yaratıyor. Kısa bir alıntı:

"Zamanı sen olan bir dünyada yaşamak… Hep öyle olsaydı, sanırım yaşlanmadan kalırdım.

Veda etmemek, gözlerimdeki yaşı görmemek için gecenin bir yarısında çekip gitmiştin. Aynanın önüne bıraktığın veda mektubunu buldum.

Mektubunda, ‘Sevgilisinin gözünde bir damla yaş görmekten ödü kopan bir korkağın habersiz kaçışı de ve anla beni sevgilim” diyorsun.

Pucca’nın kaleminden eğlenceli satırlar (DXPlus, 246 syf, 23 TL )

Haberin Devamı

“Bir blog yazıp hayatı değişen, hatta o hayattan bir de film yapılan, geçmişinden kaçarken bile yine ona sığınan PuCCa, çok acı çekti, inanılmaz eğlendi, hep yanlış kişilere âşık oldu, çok çalıştı, bazen aç uyudu, böbreğini satmayı bile düşündü, gün geldi hayvanlar gibi para saçtı, inanılmaz güzel dedikodu yaptı, kaymak gibi işin içinden sıyrıldı, sürekli burnunu boka batırdı, çok gezdi, çok sarhoş oldu, tek gözü kör bir köpeği evlat edindi, hayal ettiği eve taşındı sonra pişman oldu, çok kınadı ve hepsini tek tek yaşadı.” Biz Neyiz, Pucca Günlük'ün 6'ncı kitabı. Bu trendi, eğlenceyi ve farklı bakış açılarını takip edebilmek için iyi seçim…

İçimizdeki karanlığa doğru (Destek Yayınları, 301 syf, 20TL)

“Benim içimde kalan tek bir duygu var, o da haz... Haz almadığım zamanlarda ise sadece nefes alıyorum...”

"Karanlıklar onu karsı konulmaz bir şekilde çağrıyordu. Bu karmaşada suç, günah, ahlak kavramları anlamını yitirmişti. Artık bütünüyle vahşi doğasıyla yüzleşmeye hazırdı... Peki ya sen, içindeki karanlıklarla yüzleşmeye hazır mısın?”

Haberin Devamı

Önce gelişim konulu kitaplar yazdı Erkan Sarıyıldız. Ardından bir roman üçlemesine başladı. "Her Ruhun Bir Şarkısı Vardır"ı yazdı, ardından "Sensiz Tango" geldi. Şimdi de zincirin son halkası olan "Karanlıkta Bolero". Romanda, kriminal psikolog olan Ercan’ın üç kadının katilli olmuş Onur’la yaptığı görüşmelerden sonra hayatının nasıl değiştiğini anlatan roman, okuyanı farklı yerlere götürüyor. Psikolojik ayrıntılarla ilerlerken içinizdeki karanlıkla da yüzleşeceksiniz...

DİĞER YENİ YAZILAR