Uzayan günlere yeni kitaplar…

Güzel mevsime girdik. Güneş bize gülümsüyor, bulutlar dağıldı, yeni şeyler söyleme zamanı.

Seni iki mavi arasında sevdim

Güzel bir aşk hikayesi okumanın ne zararı olur ki! Aksine bizi yeniler, bize hayatın nasıl bir şey olduğunu bir kere daha hatırlatır. Ahmet Batman’ın Gökyüzüne Not’unun tanıtım bülteninden bile romanın dilinin şairaneliği hakkında bilgi sahibi olabiliyor insan:

“Ne balığın yeri akvaryum ne kuşun yeri kafes... Herkesin bir vatanı var benimki sensin... Küçük bir mucize istiyorum. Senin yanımda olduğun ve benim sadece sana ait olduğum bir mucize. İkimiz için yazılmış ama ikimizin de okumadığı bir kitap, bize birbirimizi anlatan ama dinlemeye korktuğumuz bir şarkı ve hiç bakmadığımız ama içinde sadece ikimizin olduğu bir fotoğraf olsun istiyorum. Senin hikâyende kendime bir yer arıyorum. Belki de ikimiz için yeni bir hikâye yazmak istiyorum. Mutlu olsam da olmasam da bu benim hikâyem demek istiyorum. (Destek Yayınları, 213 syf, 15 TL)

Rüyalar ve hayaller...

“Rüya ve Hayal Günlüğü“, Figen Midilli’nin kitabı. Ama kitabı o yazmadı, siz yazacasınız. Kitabın sayfa sayısı dahi yok. Her şey size ait, sizin kaleminizden çıkmış olacak. Onu bitirmek istemezseniz, ona yeni sayfalar da ekleyebilirsiniz. Hazır iyi şeylerden söz ederken, hayallere, rüyalara değinmeden olur mu? Onlar olmasa yaşayabilir miyiz? Onları hayra yormadan, güvendiğimiz birine anlatmadan geçer mi ömür?

Haberin Devamı

İşte bu kitap- defter de tam bu işe yarıyor. İçini günlük tutar gibi siz dolduracak, zihninizin ve kalbinizin becerisine şaşıracaksınız. (Doğan Novus, 29.90TL)

Okul koridorlarından hayata…

“Veysel’le birlikte sekiz öğrencinin, lisenin havalı montlarından alamamasının tek nedeni, alfabetik sıralamadır. Onlar, okulun Montsuzlar’ıdır artık. İyi de, A’yı en başa koyup B’yi, C’yi peşine takmak ve en sona da Z’yi yerleştirmek kimin fikridir? Veysel, uğradığı haksızlığa karşı mücadeleye girişecek, imzasız bir bildiri de kartopu etkisi yaratacaktır. Artık herkes, öğretmenler de dahil, ezber uygulamaları sorgulamaktadır. Art arda yükselen sorular, yeni düşüncelerin önünü açacak mıdır?..”

Gençlik romanları kadar güzel bir şey var mıdır insanı hayata hazırlayan? Üstelik de onu bir öğretmen yazmışsa… Ömer Açık ’ın son romanı Montsuzlar, Veysel ve arkadaşlarının hikayesi ile şekillenmiş, özellikle ergenlere çok hitap ediyor. (Günışığı Kitaplığı, 216 syf, 15 TL)

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR