Baharın ayak sesleri…

Güneş bizi güzel yarınlar için hazırlıyor. Bu gelecekte en büyük pay, gençlerin. Onlara uygun kitaplar seçtim bu hafta...

İnsanlarla robotlar arasında

Yapay zeka ile yönetilen robotlar, insanoğlunun bugüne kadar karşılaştığı en güçlü rakip… John Markoff, insanlarla robotları bir noktada birleştirmek ve onlar için ortak bir zemin bulmak adına bir çalışma yapmış. Yaptığı gözlem ve araştırmalar, Sevgi Dolu Makineler başlığı altında “ İstanbul Gedik Üniversitesi Yayınları” ndan çıktı. Çevirisini Taner Gezer’in yaptığı kitap, bu alanla ilgilenenler için çok güzel bir başlangıç… (İstanbul Gedik Üniversitesi Yayınları, 329 syf)

Havaalanı yazıları

Yol hikayelerini sever misiniz? Ya da kendi yol hikayelerinizi yazmak ister misiniz? Gündüz Vassaf, böyle yapmış, Yol Arkadaşım adlı kitabında. Bize gitmediğimiz diyarları, duymadığımız masalları anlatıyor, heyecan verici yol öyküleriyle sarıp sarmalıyor. Kurguyla gerçeğin iç içe geçtiği yazılarında bizleri de peşinden sürüklüyor. Onunla aynı gün içerisinde farklı ülkelerin farklı havaalanlarında buluyoruz kendimizi. (Karakarga Yayınları, 203 syf, 20TL)

Masallar gerçek olursa...

Haberin Devamı

Kayıp arkadaşın peşinde...

Çok hoş bir roman Gökyüzünün Rengi. Amıta Trası'nin kalemiyle hayat bulan Mukta’nın ve Tara’nın hikayesi bu roman. Hindistan’ın toplum düzeni içinde yollarını bulmaya çalışan iki kız arkadaşın inanılmaz öyküsü…

"Hindistan 1986: Annesi, 10 yaşındaki Mukta’yı kötü kaderinden korumak için Bombay’daki bir ailenin yanına evlatlık olarak verir. Evin kızı, sekiz yaşındaki "erkek Fatma” Tara ile kısa zamanda kardeş gibi olurlar. Tara ona yepyeni bir dünyanın kapılarını açar. Dondurma, tatlılar, şiirler, hikayeler ve daha önce hiç görmediği kadar sıcak bir arkadaşlık. Ancak 1993 yılında bir gece Mukta, Tara’nın odasından kaçırılır."

Hindistan’da başlayıp Los Angeles’a uzanan bu hikayede iki arkadaş birbirlerini bulabilecek midir? Çok güzel bir dille yazılmış ve Begüm Kovulmaz’ın güzel Türkçesiyle dilimize kazandırılmış bu roman, teknolojiyle yüz yüze kalan bugünün gençlerine, hayatın satır aralarına sıkışmış insani değerleri yeniden hatırlatacak. (Destek Edebiyat, 390 syf, 25TL)

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR