Kitaplara sığınmamız lazım...

Bu hafta biraz bize, biraz çocuklara, biraz da gençlere önerilerim var. Gündemin yoğunluğundan kitaplara sığınmamız şart...

Çocukta esneklik ve toparlanabilme becerisi…

Kitaplara sığınmamız lazım...

Dr. Şirin Seçkin ve Dr. Alper Hasanoğlu’nun kaleme aldıkları “Çocukta Rezilyans” adlı kitap çok kolay okunan, nefis bir yardımcı kitap anne babalar için…

"Rezilyans, olumsuzluklara karşı hazırlıklı olma, stres ve travmayla başa çıkabilme, zor koşullara uyum sağlama, yıkıcı deneyimlerden bir şeyler öğrenerek onlarla başa çıkma ve gelişme kapasitesi" demekmiş.

Böyle açıklıyor kitap, başlığında saklı olanı. Bu beceriyi geliştirebilen çocukların, ömür boyu mutlu, girişimci, kendiyle barışık ve başarılarından haz alan bireyler olabildiği yazıyor.

Çocuk yetiştirmek başlı başına bir sanat. Hele bugünkü zor, karmaşık ve bir o kadar da tehlikelerle dolu dünyada!

Üç büyüklerin takımın taraftar çocuklarına…

Kitaplara sığınmamız lazım...

"Geride oğlum vardı nasılsa. Şu Fenerliler, "Herkes Fenerbahçeli doğar, sonra diğer takımlara geçerler" demezler miydi?... İşte kızım o evrimi yapamamış ve Fener'de kalmıştı. Ama inanıyordum ki benim aslan oğlum, aslan gibi Galatasaraylı olacaktı ve bu zavallı ba-basının yüzünü kara çıkarmayacaktı. Fethedilmeyen tek kalem, son umudum Güçlü' ydü artık...Ağız dolusu gülmeli çocuklar! Aynı noktada buluştukları Büyükler kadar...”

Haberin Devamı

Böyle diyor Canan Tan, kitabın önsözünde. Bir Fenerbahçelinin, millî maç söz konusu olduğunda, bir Galatasaraylıya dönüşebilmesi... Kitap, keyifli zaman geçirmek isteyenler için. Canan Tan, şahane kitaplar yazmış ama çocuklar için…

Büyümek zormuş meğer…

Kitaplara sığınmamız lazım...

Gençlik kitapları yazmak kolay değildir. Onların hayatlarına dokunabilmek için yaşadıklarınızı unutmamak, gençleri çok iyi gözlemlemek hatta bazen uzmanlarla görüşmek gerekir. Tecrübeler yetmez onları iyi ifade edebilmek için. Çiğdem Sezer, Hayat Pastanesi adlı kitabını, editörlüğünü Semih Gümüş’ün üstlendiği Köprü Kitaplar dizisinin 20'inci kitabı olarak kaleme aldı.

Genç olmanın zorluklarının, hayata atılma korku ve heyecanlarının, meslek seçimi konusunda gençlerin içine düştüğü zorlukların yine gençlerin dilinden anlatıldığı, çok keyifli bir kitap. Üniversite sınavına hazırlanan Ozan’ın yaşadıklarıyla gençleri daha iyi anlayacaksınız.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR