Kış kitapları

Kış bitmek, gitmek bilmiyor. İşte bu soğuk ve karanlık günlerinde bize serin bir nefes aldıracak en güzel kitaplar...

Düşüncelerimi sevin...

Kış kitapları

Aşkım Kapışmak romanları, hayata farklı pencereden bakmayı seçenler için iyi bir tecrübedir. Kimsenin görmediklerini gören, herkesin gördüklerine farklı bir gözle bakmayı bilen bir kalem o.

Son romanı Üzümlü Kek’te Enes adındaki bir gençten söz ediyor. Enes, otizmli Tek derdi üzümlü kek yapmak, konuşamıyor...

“Bir kez olsun Enes’in gözlerinden bakmalısınız dünyaya…Mutluluğu, sevgiyi, acısıyla tatlısıyla yaşamı, güneşin sıcağını, yağmurun serinliğini, karın beyazını bir de onun hikayesini dinledikten sonra kucaklamalısınız, çünkü yaşam çok kısa. Enes’in sözlerine kulak verdikten sonra aşkın her rengini tatmak, yaşamı dolu dolu içinize çekmek isteyecek ve sahip olduklarınıza şükredeceksiniz.”

İnsanların bazen, yaşamlarını nasıl seçemediğini, düşüneceksiniz...

Bu, arkadaşımın hikayesi

Kış kitapları

Salih Bozok… Mustafa Kemal’i henüz sadece Mustafa iken, altı yaşında tanımış, can arkadaşı… Onun hayat yolculuğuna birebir şahit olmuş, onun mücadelesini yakından gözlemlemiş, onunla ağlamış, onunla gülmüştü. Mustafa Kemal’in yaşadıkları Salih Bozok’un ağzından ve Sevgili Zülfü Livaneli’nin kaleminden çıkıp bizlerle buluştu kitap raflarında…

Haberin Devamı

İçinde şahane anılar, Atatürk’le ilgili hiç bilmediğimiz ayrıntılar var. Bozok’un oğluna bir mektup olarak yazdığı notlarından oluşan bu yaşanmışlıklar, nasıl müstesna bir lidere sahip olduğumuzun, anlatıldığı, nefis bir başucu kitabı olmuş. Okullarda küçük canlandırmalara olarak yaşatılabileceğimiz, her gün bir bölümünü çocuklarımıza okutup düşünmelerini sağlayabileceğimiz bir kitap Arkadaşıma Veda…Her zamanki gibi, eline sağlık Livaneli!

İyilik roman haline gelirse...

Kış kitapları

“Teo, her sabah, ‘Bugün terk edeceğim bu kasabayı‘ diye uyanırdı. Ama akşama kalmadan buyruklar, sorumluluklar altında ezilip beyninin en kör noktasına gerilerdi, kaçıp gitme hayalleri. Bir gün yaptığı küçücük bir iyilik, sıra dışı bir tohum ekti zihnine. Riskleri, deliliği, imkansızlığı göze alan, gözü kara bir umudun esiri oldu. Ve iyilik, aç bir tanrı gibi çöreklendi tüm kasabanın üzerine…“

Haberin Devamı

İdil Hazan Kohen’in “İyilik” adlı kitabı, sadece ve sadece iyilik kavramını anlatıyor. Bir insanın hayatını nasıl değiştirebileceğini, insanın bilinmeyen yollardan, bilinmez güzelliklere nasıl çıkabileceğini anlatan, mucizevi bir roman…

İyiliğe ve güzelliğe en çok ihtiyacımız olan şu günlerde, bize bir kere daha bu konular üzerinde düşündürdüğü için yazara en içten teşekkürlerimle…

DİĞER YENİ YAZILAR