Sömestr kitapları

Okullar kapandı. Tatil başladı. Bu sebeple sizlere kendinizi yenilemeye ve geliştirmeye yönelik kitaplar seçtim...

Güne bir saat daha ekleyin Pegasus Yayınları, 169 syf, 29.5 TL

"Bu kitabın size her gün bir saat kazandıracağına o kadar eminim ki bunu garanti ediyorum. Kitabı okuduysanız, fikirleri uyguladıysanız ve yine de bir şekilde bu hayati önemdeki saati kazanamadıysanız size paranızı bizzat geri vereceğim."

Michael Heppell, son kitabı Her Gün Bir Saat Nasıl Kazanılır' da kitabın sonunda, okurlar tarafından bu bir saatin kazanılmasının garanti olduğunu işte böyle savunuyor onlara.

Önemli olan işi yapmaya gerçekten niyetli olmak elbette. Ama bu yetmiyor, işi yapmak, onu verimli kılmak için de zaman lazım, üstelik yeterli bir zaman. Peki nasıl elde var bir saat olacak?

Evde mi çalışıyorsunuz, iş yerinde mi? İş sizin mi, patronunuz mu var?

İşte tüm bu soruların cevaplarını uygulamalı bir biçimde bulacağınız, eğlenceli, enteresan bir kitap…

Görünene değil öze bakın... Mona Yayınları, 278 syf, 19.TL

Haberin Devamı

Psikolog Aysun Bal neye dikkat etmiş biliyor musunuz? mutsuz tarafımıza:

"Sokakta yürürken gözüme en çok takılan şey, parıltısız ve donuk gözbebekleri… Nerede bu insanların yaşam enerjileri? Onların gözlerinin içine bakın. Ne kadar derin? Bir anlam yüklemeye çalışmadan, poz kesmeden ne kadar çıplak bakabiliyor? İnsanların kahkahalarını dinleyin… Ne kadar hayat var tınısında? Ne kadarı kibir, ne kadarı tahrik içeriyor bu kahkahaların? Görünene takılmayın, öze odaklanın. Maskeye kanmayın, aslını görmeye çalışın. Kandırıldım demeyin, canım kanmak istedi deyin ve sorumluluk alın. Bu hayat sizin.”

Böyle diyerek Egonu Bırak da Gel adlı kitabında özellikle bir yer var ki beni can evimden vurdu: "Karar alınmaz. Sorgulayan beyinlere karar kendi gelir!" Mutlaka okuyun.

Aşktan söz etmeden olmaz… İletişim Yayınları, 299 syf, 29TL

Aşkın her türlü tarifinin içinde olduğu bir roman… Bir Doğu masalını andıran, içinde mistik, tasavvufi, gerçek ve mecazi ve ne varsa barındıran, sizi aşk üzerine bir kere daha düşündürüp düşlerinizde tadına doyulmaz bir yolculuğa çıkaran bu roman, son günlerin gerçekçiliğine meydan okuyor. Kim olduğumuzu, yeniden düşündürüyor. Kitabın arka kapağındaki şu paragrafı önce benden okuyun: "İsterseniz Selçuki, Farsi, Rumi; isterseniz Ermeni, Sami, İbrani topraklardan hatta hakikatin bağrından kopup gelen, sevdiği kadını arayan bir âşık deyin; isterseniz alın elinize kalbimi, işitin sizin için atan nağmeleri. Ben ki nurunu Allah’tan, sabrını imandan almışım; ömrümü “hâl ve kâl” arasında geçirmişim, nice pir, rind, kalender tanımışım, yolları seccadem bilmişim de gelip size “câmı ceminizden mey verin bana,” demişim.”

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR