Sözler, cümleler, romanlar…

Her teknik farklı, her üslup başka ve her yazar yaratıcı… Hele kitabın türü romansa, hayaller, düşler bir bir dolduruyor sayfaları...

Bir Sabahattin Ali Romanı…

Sözler, cümleler, romanlar…

Osman Balcıgil’in Yeşil Mürekkep adlı yeni romanı, bir Sabahattin Ali romanı. Devir, şahsiyet, eser üçlemesinin en başarılı örneklerinden biri. Kitabın içinde neler olduğunu arka kapak yazısı olduğu gibi veriyor okura:

"Sabahattin Ali, Bulgaristan’a kaçmasını sağlayacak kişinin istihbarat ajanı olduğunun farkına varamadı. Kendisini dipsiz kuyuya bıraktı. Kuyucaklı Yusuf, İçimizdeki Şeytan, Kürk Mantolu Madonna, bir dolu öykü ve çoğu şarkı olacak şiirler yazamayacaktı artık. Devlet eliyle öldürülecek, Ankara isimli yeni romanı da yarım kalacaktı. ellerinin nerelere uzanabildiğini yazacaktı mümkün olsa.” (Destek Yayınları 408 syf, 25 TL)

Her yanlış adamın üzerine bir çizgi çekin!

Sözler, cümleler, romanlar…

Melis M. adamları kategorize etmiş “Yanlış Adamlar Atlası” kitabında. Sinirli, cimri, ıssız, aşağılık kompleksli, kendine aşık, evlenilecek, eğlenilecek... Kitabın sonunda meselenin, adamların nasıl oldukları ya da nasıl olmaları gerektiği değil, bizim onlardan nasıl kurtulmamız gerektiği meselesi olduğunu anlıyorsunuz.

Haberin Devamı

Kitap o kadar hırçın, komik, sert ve eğlenceli ki. Mutlaka her kadının hayatında ayarı az da olsa bozuk, tuhaf davranana, bunalımlı, kendini beğenmiş ya da yalan söylemiş bir adam olmuştur. Yazara göre," Doğru adamı bulmak diye bir şey yok. Olay adamın yanlış adam olduğunu anladığın anda, arkana bakmadan kaçmayı becerebilmek”... (DXPlus Yayıncılık, 244 syf, 18 TL)

Bir şeyler ters gidiyordu…

Sözler, cümleler, romanlar…

Aşkta düz giderse her şey, onun adına aşk demek mümkün olur mu? Ama işte yaşarken aşkı, bazen de rahatlık, dinginlik, heyecanı yaşamanın yanında sevdanın tadına varmak da istiyor insan…

Deniz Erbulak, Derindekiler romanında Belgin’in, Murat’ın, Barış’ın ve Güzin’in hikayeleriyle aşka dair yeni bakış kazandırıyor okuyucuya. Ve işin güzel tarafı, bu kitabın bir seri roman zinciri olacak olması.. Biraz gizem, biraz macera çokça soru ve cevapla çıkılacak bu okuma yolculuğunda, üniversite gençliğinin yaşadıklarını, düşlerini ve aşklarını bulacak ve neler olacağını merak edeceksiniz. Bir balıkçı kasabasında dingin bir hayat umarken çalkantılar ve beklenmezliklerle karşılaşan farklı yaş gruplarından inanların hikayelerine dalacaksınız. (DEX kitap, 330 syf, 19TL)

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR