Gazete Vatan Logo

Tuğrul Türkeş'ten flaş açıklamalar

Tuğrul Türkeş'ten flaş açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, kabineye neden evet dediğini açıkladı. Türkeş, kendisini eleştiren MHP'lilere çok sert çıktı.

İşte açıklamasından satır başları:

Ülkemiz önemli gelişmelerin içerisinde ve bölücü terör örgütünün tekrar başkaldırması jnedeniyle tekrar kritik bir dönemden geçmektedir.

Bugün terörün sonlandırılması ve milletimin huzur içinde yaşaması hükümetimizin öncelikli meselesidir.

Hükümetimiz seçimin yenilenmesi için gerekli hazırlıkları yapmak, vatandaşların tercihlerini sandığa yansıtmaktır.

Böylesine bir kritik dönemde görev üstlendiğimi, bu konuda gerekli tüm görevleri alma konusunda kararlı olduğumu belirtmek istiyorum.

İlk ziyaretimi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yapacağım. Kıbrıslı bir ailenin çocuğu olmam benim bu ziyaretimi daha da önemli kılıyor.

Görev kapsamımda bulunan Yurt Dışı Türkler ve Akraba Türkler Başkanlığı kapsamında Orta Asya ve diğer Türk topluluklarını ziyaret edeceğim.

Başta Avrupa, Amerika ve Avustralya'daki çalışmalarımız devam edecektir

Bu bir koalisyon değildir. Hükümetimiz anayasal sorumluluklar çerçevesindedir. Keza bir koalisyon hükümetinde olduğu gibi partilerin bir uyum zorunluluğu da bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

Anayasayı bilmeyen bu şahsiyetlerin ülke yönetimine talip olmalaı tuhaftır. Makamları, imtiyaz ve çıkar olarak eleştirenler ilgi alanımda değildir. Siayset çözüm yaratma alanıdır. Siyasi partilerin hedefi iktidar olmaktır.İktidarı hedeflemeyen parti siyasi katkı sağlayamaz.

MHP de bugün iktidar olmuştur. Bunu kim görmezden gelmiştir. Şansıma insafsızca eleştriler bunun için yapılıyor. 1970'li yıllarda MHP'nin kurucusu babam merhum Alparslan Türkeş, partimizi 3 milletvekiliyle iktidar ortağı yapabilmişti. Bugün 80 milletvekiline sahip olan MHP ise iktidar sorumluluğundan korkup kaçıyor. Yüz binlerce ülkücünün işsiz olduğu ülkemizde MHP'yi iktidardan uzak tutmak hangi akla hizmet vermektir?

Şahsımı yaylım ateşine tutuyorlar. Ülkücüler tehdit fermanları yayınlıyor Bre ey gafiller!
Devlet ve millet düşmanları cirit atarken, namluları bana çevirmek hangi terbiyeye sığar.
Bunu hangi ülkücülükle açıklayacaksınız .Devlet Bey'e sorun cevabını verecektir

Haberin Devamı

Beni soyadımdan dolayı mirasyedi olarak suçluyorlar. Miras konusunu dinen helal, hukuken de haktır, ister yerim ister yemem. Bunu söyleyenlere de sormak lazım sizler kimin mirasını yiyorsunuz.

Bu mudur sizin milliyetçilik anlayışınız. Başbakan yardımcılığı koltuğunda ilk olarak genel başkanı aradım. Ancak yanında bulunan kraldan çok kralcılar var gücüyle bana saldırıyorlar. Devlet Bey

istişareye önem verir. Kendisine yanaşmış olanlar beni partimden uzaklaştırmaya çalışıyorlar.

Ben babamın ilkelerine bağlıyım. Bundan dolayı da ani kararlar almam ama kesin netice alırım. Bana kimler sataşmış diye baktım. Üzülerek söylüyorum ki bana laf etmeye çalışanlar 2-3 sarhoşla bir kaç çakaldan ibaret.

Daldan aşı olmuşlar benimle ilgili karar veremezler. Devlet Bey kongreyi toplar ve biz bunu kendi camiamıza sorar. Tuğrul, bugün ülkücülere aş ve iş kapısı açtı. Gelin bir karar verelim Tuğrul'a bir soralım diye sorsun.
Adaylık başvurusunda bulunmadım. Devlet Bey'in sinirinin geçmesi gerekli. Sonra eğer beni aday gösterirse değerlendiririm.
Daha önce de ben adaylık başvurusunda bulunmadım. Genel Başkanım beni gerekli görürse ben de gider dosyamı veririm.

Haberin Devamı

Buradan Devlet Bey'e sesleniyorum. MHP mensubuyum ve partimi iktidar yaptım. Kimse beni partimden atamaz. Yanaşmazlar, devşirmeler benim verdiğim kararın ağırlığını alıp beni yargılayamazlar. Üstlendiğim görevle aldığım kararı ülküdaşlar değerlendirsin.

Oradaki sarhoş ve çakallar beni partiden atmak istiyorlar, siz kimi kimin partisinden atıyorsunuz.Partiden ihracıma nasıl kesin gözle bakıyorlar? Yargı yolum açık.

(Saray'a gitti iddiası) Sadece benim gitttiğim değil Devlet Bey'in de iddiası var. Sayın Koray Aydın da gitti üstelik Meclis Başkanvekili olarak.

Babamın mezarına geldi diye kimseyi suçlayamayız.

MHP'de 7 Haziran'dan sonra istişare kapandı.