Gazete Vatan Logo

Tuğrul Türkeş kimdir?

Yeni kabinenin açıklanmasıyla Tuğrul Türkeş'in görevi belli oldu. Tuğrul Türkeş yeni kabinede hangi görevi üstlenecek. İşte merak edilen soruların yanıtları ve Tuğrul Türkeş'in bilinmeyenleri...

Tuğrul Türkeş kimdir?

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Erdoğan kabineyi onayladı. Kabinenin onaylanmasının ardından Tuğrul Türkeş Başbakan Yardımcısı oldu. Peki Tuğrul Türkeş daha önce hangi görevleri üstlendi. İşte Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş hakkında tüm bilinmeyenler...

TUĞRUL TÜRKEŞ KİMDİR?

Tuğrul Türkeş ya da tam adı ile Deniz Yıldırım Tuğrul Türkeş,(d. 1 Aralık 1954, İstanbul), Türk iktisatçı, siyasetçi ve iş adamı. Milliyetçi Hareket Partisi'nden Türkiye Büyük Millet Meclisi 23., 24. ve 25. Ankara milletvekili ve Merkez Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Sonrasında Adalet ve Kalkınma Partisi'ne katıldı.

Hayatı

Eğitimi ve kariyeri

Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Babası MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş, annesi ise Muzaffer Şükriye'dir. Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı. Ticaret fuarı organizasyonu alanında Turkuaz Fuarcılığı kurdu. PETKİM AŞ ve TC Kalkınma Bankası'nda Yönetim Kurulu Üyeliği, Ataköy Otelcilik AŞ'de Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Turtle Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Karuzel Medikal, Elektronik Limited Şirketi'nin ortağı oldu ve şirketlerin müdürlük görevini üstlendi. Karuzel Uzay Uydu Görüntüleri Çözümleme ve İşleme Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ'de Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

Haberin Devamı

Siyasi yaşamı

MHP dönemi

1997'de babası Alparslan Türkeş'in ölümü üstüne MHP genel başkanlığına adaylığını koydu. En güçlü aday olarak gözükürken diğer 6 adayın Devlet Bahçeli lehine çekilmesi üzerine 17 Temmuz 1997 de kurultayi sürpriz şekilde kaybetti. Bunun üzerine ATP'yi (Aydınlık Türkiye Partisi) kurdu, genel başkanı oldu ve DYP ile koalisyon yaptı. Fakat, DYP 3 Kasım 2002 seçimlerinde barajı aşamayınca parti genel başkanlığını ve siyaseti bıraktığını açıkladı.

Haberin Devamı

22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde eski rakibi Devlet Bahçeli ile barıştı ve Ankara 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı oldu ve seçilerek meclise girdi. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 12 Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir. Türkiye-KKTC Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir.

AK Parti dönemi

7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye yeniden seçilmiştir.

26 Ağustos 2015'te Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçici Bakanlar Kurulu üyeliği için yaptığı teklifi kabul etti. Bu karar nedeniyle MHP disiplin kuruluna sevk edilmiştir.5 Eylül 2015'te MHP'den ihraç edildi.

28 Ağustos 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Geçici Seçim Hükümetine Başbakan Yardımcısı olarak atandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Ankara milletvekili adayı oldu 1 Kasım 2015 seçimleri sonucunda AK Parti Ankara milletvekili seçildi.

24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64.Hükümet'e Başbakan Yardımcısı olarak atanmıştır

Haberin Devamı