Gazete Vatan Logo

Tuğçe’nin katili müebbet aldı, annesi ‘yetmez’ dedi

Gemlik’te Çiftçilik yapan Aykut Ertunç, arkadaşlık teklifini kabul etmeyen, Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunu Tuğçe Uludağ’ı, evine giderken tüfekle ateş ederek öldürdü.

Tuğçe’nin katili müebbet aldı, annesi ‘yetmez’ dedi

Gemlik’te Çiftçilik yapan Aykut Ertunç, arkadaşlık teklifini kabul etmeyen, Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü mezunu Tuğçe Uludağ’ı, evine giderken tüfekle ateş ederek öldürdü. Ertunç daha sonra aynı tüfekle kendi karnına ateş etti. Ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşama dönen Ertunç mahkemece tutuklandı.

Bursa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın son duruşmasında hakkında tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Aykut Ertunç’un yargılamasına devam edildi. Ertunç daha önce verdiği ifadesinde şöyle dedi:

“Tuğçe ile 1.5 yıldır arkadaşız ve bunu resmileştirmek için aileler görüştü. Tuğçe ardından benimle görüşmek istemediğini söyledi. Olay günü Gemlik’te ayak üstü görüştük. Yine olmayacağını tekrarladı. Ben de iki kutu bira aldım. İçerek Umurbey Mahallesi’ne arkadaşlarımı görmeye gidiyordum. Gemlik Avcılar Kulübüne üye olduğum için sürekli arabamda tüfek bulunuyordu. Tuğçe’nin evinin yakınına aracımı park ettim. Tuğçe’nin gece saat 21.00 sıralarında otobüs durağından evine doğru yürüdüğünü gördüm. Arabadan inip yeniden konuşmak istedim. Tersleyince tüfeğimi alıp evine yürümekte olan Tuğçe’ye önce seslendim, sonra ateş ettim. Sonra zeytinlikte canıma kıymak istedim.” Aykut Ertunç, karar aşamasına gelen duruşmada son söz olarak, “pişmanım” dedi.

Haberin Devamı

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti Aykut Ertunç’a hiç bir indirim uygulamadan ömür boyu hapis cezası verdi.

Duruşmada hazır bulunan Tuğçe Uludağ’ın annesi Tülay Uludağ, verilen cezayı az bulup, “Ona ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmeliydi. Avukatımız aracılığı ile bu karara itiraz edeceğiz” dedi.