Muşmulanın gücü adına: Rock Sınıfı!

Haberin Devamı

Son zamanlarda iki şey çok hoşuma gidiyor. BİR: Vodafon reklamları

İKİ: Rock sınıfı projesi

“Afrika’ya taşınıyorum” “Ay çok uzak” dedikçe o anne benimki aklıma geliyor. Sinirlenince çat kapar zira telefonu.

Benimkinin derdi tasarruf değil tansiyon tabii. Ama sonuçta aynı kapıya çıkıyor.

Rock sınıfı ise başka alem. Aylin Aslım’ın Maddeler klibini her izlediğimde maddenin hallerinden “gaz”a kola içen şişko oğlanın “pırt”ını örnek vermeleri öldürüyor beni.

Rock sınıfı meğer iki annenin projesiymiş iyi mi?

Hadise şu: Çocuklar en çok ne yapıyor? Müzik dinliyor. Dinlemekle de kalmıyor bir de onları bas bas söylüyor. Hap kadar kızların ağzından acayip acayip aşk, intikam, nefret şarkıları falan..

Zira artık çocuk şarkıları çocukların ilgisini çekmiyor. Karşımdaki yuvada da paso Kenan Doğulu, Serdar Ortaç çalıyor.

E peki madem bu veletler bu kadar meraklı şarkılara o zaman temel bir takım bilgiler şarkılarla verilmesin denmiş ve acayip güzel bir CD yapılmış. Dükkanlarda satılıyor.

Her mevzuu var: Maddeler, Yedi bölge, uzunluk ölçüleri, gezegenimiz, ilkçağlarda Anadolu uygarlıkları, matematik..

Böyle ünite isimlerini sayar gibi oldum ama hadise yemin ederim çok eğlenceli.

Vitaminler isimli şarkını sözlerine bir bakar mısınız?: “Götürüm hep ıspanakları/ severim yoğurtlu baklayı / Kralı gelsin alemin / Boşuna mı şişirdik bu kasları, pazuları? / Hangisini yesem şaşırdım / Havuç, patates, kayısı / A vitamini anladım / Gözlere cilde faydalı / Balık, fındık, muz, kavun / Sinir sistemine ilaç gibi / B vitamini almak için daldır fasulyeye kepçeni.. / Bayram etsin bünyeler / Muşmulanın gücü adına!!!

Üstelik kim söylüyor? Nejat Yavaşoğulları!

Hakikaten duyan gelmiş durumu var zira Nejat’ta başka Aylin Aslım, Cahit Berkay, Replikas, Özge Fışkın, Tolga Futacı, Can Karadoğan, Cenk Yüksel ve Tuğçe Özkara da söylemiş.

Klipleri daha da güzel. Hepsi anime (çizgi film). Komik komik tiplemeler yaratmışlar. Yapmadıkları hergelelik yok.

Yazıyı yazarken aklıma Fransızca dersinde öğrenip hâlâ unutmadığım şarkı geliyor: Frere jakke frere jakke.. dorme vu dorme vu.. sonö le matinnö sonö le matinnö ding dang dong.” Kardeşim Jak, hala uyuyor musunuz, (çok kibarlar) sabah çanları çalıyor ding dang dong.

Al işte! Şarkıların gücü. Yazılışını unuttuk ama kendisini unutmadık.

“Başkentleri Hattuşaş, Kurucusu Labarnaş, Tavananna derlerdi kraliçeye, Pankus denirdi meclislerine” diye bir şarkıyı söyleyerek büyüseydik daha eğlenceli ve daha bilgili olmaz mıydık?

Her hangi bir ürünü kolay kolay tavsiye etmem ama bu cidden çok güzel bir şey. Yan tarafımdaki yuva için gidip alacağım bir tane. Kenan Doğulu’dan fenalık geldi.

***


Daha başka CD’ler de yoldaymış.

Konjonktüre uygunluk açısında “din” dersi de düşünmekteler mi merak içindeyim. Türbanı öyle değil böyle tak tak tak, namazını kıl günde beş beş beş, abdestini unutma ma ma ma.. Alevileri de hor görme me me.

Meraklısı için: www.rocksinifi.com

DİĞER YENİ YAZILAR