Yüksek internet teknolojileri...

Evet arkadaşlar bugün yüksek internet teknolojileri hakkında yazı yazmak üzere masanın başına oturmuş durumdayım...

Haberin Devamı

Evet arkadaşlar bugün yüksek internet teknolojileri hakkında yazı yazmak üzere masanın başına oturmuş durumdayım...

Eveeet... (Bu 'evet'i Müslüm Gürses gibi okuyacaksınız. "Aeveeat" şeklinde)

Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde benim yokluğumdan faydalanıp bazı ağbilerim bana sataşmaya kalkmıştı. "Vatan Gazetesi köşecileri kapışma teamülü"ne göre adını anamayacağım D.A. inisiyalli bir bey'fendi Türkiye'nin en seksi kadını seçilmem üzerine bana alttan alttan aptal sarışın muamelesi yapmıştı.

Allah'a çok şükür gerçekten de aptalım. Üstelik de zır cahilim. Mutluluğumu cehaletime borçluyum da diyebilirim. Ne kadar bilirsen o kadar ödetirler. O nedenle 11 yaşımdan itibaren öğrenmeyi kestim. Çok şükür ki Milli Eğitim müfredatıyla yetişmiş bir Türk evladıyım. Dolayısıyla ortaokul ve lisede herhangi bir şey öğrenmek zorunda kalmadım. Eh üniversiteyi de Boğaziçi manzarası seyrederek geçirdiğim göz önüne alınırsa cehaletime hiçbir surette halel gelmedi diyebilirim. İlkokulda ne öğrendiysem onunla idare ediyorum. İki kere iki eşittir dört. Bu kadar! (Yoksa beş miydi?)

Fakat madem ki iddiaya bindi iş, mecbur yapacağız...

Şimdi arkadaşlar internet, hele yüksek olanı çok şahane bir şeydir. Bir de işin içine teknoloji girdi mi yeme de yanında yat. Sitelere giriyorsun, sundukları içeriğe abone oluyorsun, efendim kredi kartıyla alışveriş yapıyorsun, hatta WAP teknolojisiyle EFT bile yapıyorsun.. Enteresan değil mi?

Evet ama nasıl?

Çok basit. Açıyorsun bilgisayarını, bağlanıyorsun siteye, onlar sana baştan aptal muamelesi yaptıkları için ne deniyorsa yapıyorsun oluyor bitiyor. Yüksek teknoloji işte budur...

Java temelli teknolojiler, Microsoft'un NET teknolojisi... ASP.NETdili... XML... Verinin esnek yapılarla ifade edilmesi.. Bu verileri kullanacak yazılımların farklı teknolojiye sahip olsa da veriyi işleyebilir olması... Site güvenliği... Çok kişi girdi mi yavaşlamama özelliği... Meşhur dört C kuralı... Bunları da yazmak mümkün ama kim anlayacak ki...

Yüksek teknoloji arkadaşlar bir tek şey demek:

Bilgisayarını aç, siteye bağlan, programı kullan!

Yani?

Yüksek internet teknolojisi zaten biz bunlara kafa yormayalım diye var. Bilmem anlatabiliyor muyum?

Simdi müsaadenizle bey'fendiye şapırdaklı bir öpücük gönderip cahilliye dönemime geri dönmek istiyorum...

DİĞER YENİ YAZILAR