Gazete Vatan Logo

Tuğba Özay kimdir?

Survivor'a katılmasının ardından gündeme tekrar oturan Tuğba Özay kimdir? Yaptığı açıklamalarla ilgi çekmeye devam eden Tuğba Özay'ın özel hayatı fazlasıyla merak ediliyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları ve Tuğba Özay'ın bilinmeyenleri...

Tuğba Özay kimdir?

Ünlü manken Tuğba Özay Survivor 2016 yarışmasına katılmıştı. Elendikten sonra yaptığı açıklamalarla gündeme oturan başarılı isim Tuğba Özay'ın bilinmeyenlerini sizler için derledik. Sosyal medyayı da aktif bir biçimde kullanmaya başlayan Tuğba Özay'n bilgileri haberimizde...

TUĞBA ÖZAY KİMDİR?

Nihal Tuğba Özay (d. 10 Şubat 1978, İzmir), Türk manken. 1995 Miss Model of the World dünya güzellik yarışmasında ikinci seçilmiştir. Aslen Trabzonludur.

Ödüller kazanmış bir ders kitapları yazarı ve aynı zamanda şair olan babası Trabzon, öğretmen olan annesi Antalya kökenlidir.

Ortaöğrenimini Fenerbahçe Lisesi'nde yapmış,daha sonra Haliç Üniversitesi Konservatuvar ve Tiyatro Bölümüne kaydolmuştur.

Başlangıçta yelkencilik ve yüzme spor dallarına ağırlık vermiş, sonradan Fenerbahçe voleybol as takımında 5 yıl voleybol oynamıştır. Ayrıca motosiklet tutkusu ile tanınır.

Mankenliğe 1994'de bir Vakko defilesi ile başlamıştır. Aynı "Sonradan Görmeler" televizyon dizisinde bir yüzme hocası rolü oynamıştır.

1995'de Miss Model of Turkey seçilmiş, ardından Miss Model of the World yarışmasında ikinci seçilmiştir. Aynı yarışmada en iyi vücutlu model ödülünü de almıştır. 1996'da Paris'te kısa bir modellik kariyerine başlamış ise de, Türkiye'ye dönmüş, ancak yine de aynı yıl Avrupa Yılın Manken-Modeli seçilmiştir.

Haberin Devamı

TUĞBA ÖZAY'IN DİKKAT ÇEKEN SON PAYLAŞIMI