Gazete Vatan Logo

Tufan alarmı

İstanbul ve çevresinde son 10 yılın en büyük yağışı bekleniyor. Sel tehlikesine karşı, riskli yerlerde oturanların evlerini terk etmesi istendi

Geçen haftaki yağışlarda Alibeyköy, Kağıthane gibi dere yatağındaki semtlerde evleri su basmış, en merkezi yerlerden Bahçelievler'de 3 çocuk sel sularının altında kalarak boğulmuştu. Bugünden itibaren başlayacak ve 3 gün sürecek olan yağışlar ise bunun 2 katı olacak. Zira geçen hafta metrekareye 55 kilogram yağmur düşmüştü. Şimdi bu rakamın 100'e çıkması bekleniyor. Tüm bu tahminleri göz önüne alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, alarma geçti. Sel tehdidine karşı Kağıthane'deki Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın başkanlığında olağanüstü toplantı yapıldı, gerekli önlemler alındı.

Sosyal tesislerde 71 oda ayrıldı
Topbaş, "Özellikle geçmiş dönemlerde yağışı çok fazla alan vadi ve dere yatakları başta olmak üzere, bu tür bölgelerde yaşayan insanların daha tedbirli olmalarını, gerekirse yakın dost ve akrabalarının yanlarına gitmek suretiyle bölgelerden biraz uzaklaşmalarını öneriyoruz" dedi İstanbul'da ilk kez tahliye yapmanın söz konusu olduğuna dikkat çeken Topbaş, selden zarar görebilecek vatandaşlar için Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde 71 kişilik 19 oda hazırlandığını söyledi. Ayrıca Ümraniye Haldun Alagaş ve Alibeyköy Tevfik Aydemir kapalı spor salonları, su baskınlarından etkilenen vatandaşlar için hazırlanacak. Başkan ayrıca trafiğe çıkacaklara da uyardı: "Özel araçlarınızla trafiğe çıkmayın, toplu taşıma araçlarını kullanın."

Riskli bölgeler
Bahçelievler Tavukçu Deresi, Alibeyköy Dereyatağı, Küçükköy Deresi, Kasımpaşa, Fatih Unkapanı köprü altı, Yenikapı köprü altı, Zeytinburnu Yılanlı Ayazma Yolu, Eminönü oto altgeçiti, Cankurtaran köprü altı, Gaziosmanpaşa, Esenler, Bayrampaşa, Eyüp, Avcılar, Bağcılar, Güngören, Küçükçekmece Altınşehir, Beşiktaş A. Adnan Saygun Caddesi, Beyoğlu Ömer Hayyam Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Kağıthane, Okmeydanı, Sarıyer Çayırbaşı Caddesi, Şişli Eski Büyükdere Caddesi, Mecidiyeköy Tercihli Yol, Maslak Ayazağa Yolu, Kadıköy Hızırbey Caddesi, Üsküdar, Harem, Beykoz Meydanı Ümraniye Küçüksu Caddesi, Maltepe Bağdat Caddesi (Minübüs Yolu).

Acil telefonlar
Afet Koordi. Merkezi: 0212-321 17 39
Hızır Acil: 0212-528 10 10
İtfaiye: 110
Beyaz Masa: 0212-449 40 00
Alo Trafik: 444 4 154

Haberin Devamı