Gazete Vatan Logo

Tual markalı projelere 2.2 milyar lira yatırım

Konya’da birçok projeye imza atan Dağ Mühendislik, Bahçekent Flora ile girdiği İstanbul pazarında Tual adıyla projeler hayata geçirecek. Toplam 2.2 milyar lira yatırım yapacak.

Tual markalı projelere 2.2 milyar lira yatırım

İnşaat sektöründe 1992 yılından bu yana önemli yatırımlar gerçekleştiren Dağ Mühendislik, başta Konya’da olmak üzere yaklaşık 2 milyon metrekare alan üzerinde inşaat tamamladı. Emlak Konut GYO’nun ihalelerinde sıkça yer alan Dağ Mühendislik, yeni hedef olarak ülke genelinde büyümeyi planlıyor. Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, “İstanbul pazarına Emlak Konut GYO güvencesiyle Bahçekent Flora projesiyle giriş yaptık. Hem ülke ekonomisine katkıda bulunacak yatırımlar yapıyoruz, hem de hedeflerimizi biraz daha yükselttik” dedi.

3 proje geliyor

Bahçekent Flora’da bitmek üzere olan 1.000 konut ve 260 ticari alan bulunduğunu anlatan Dağ, “Yakında Tual Adalar diye Kartal’da bir projemiz olacak. Yaklaşık 570 konutluk proje. Önümüzdeki yıl Mart-Nisan gibi ‘Tual Bahçekent’ diye bir projemiz olacak. İçerisinde yaklaşık 2 bin konut, özel hastane, özel okul, yurtlar ve ticari üniteler yer alacak. Büyük bir şehir konseptinde planlandı. Bu üç projenin toplam değerinin 2.2 milyar lira olması öngörülüyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tual markası

Bugüne kadar yaklaşık 8 bin konut üretimi yapan Dağ Mühendislik’in, yurt, AVM, okul, hastane gibi sosyal donatıları da hayata geçirdiğini belirten Doğan Dağ, şunları söyledi: “Sadece inşaat sektöründe hizmet veren şirketimizin gelecek vizyonu çerçevesinde, başta İstanbul’da olmak üzere Türkiye’nin pek çok şehrinde ‘Tual’ adıyla olmaya devam edeceğiz. 2016 yılı sonunda 1.000 konuta ulaşmayı hedefliyoruz. İstanbul, Ankara ve Konya’da projeler planlıyoruz.”

Konya’nın ilk outlet’ini inşa etti

DAĞ Mühendislik Novada Outlet Konya’yı da inşa etti. Geçtiğimiz yaz kapılarını açan ve Konya’nın ilk outlet alışveriş merkezi olma özelliği taşıyan Novada Outlet Konya, 100 milyon dolar yatırım değerine sahip. Alışveriş merkezi, 127 mağaza, 30 kafe restoran ve eğlence alanlarından oluşuyor.