Gazete Vatan Logo

TT dönüşecek drone da satacak

40.5 milyon aboneye ulaşan Türk Telekom, ‘Akıllı Mağazacılık’ konseptiyle 250 ofisini ‘Türk Telekom Müşteri Merkezleri’ne dönüştürecek. Fatura işlemlerinin ve şikayetlerin de yapılacağı ofislerde, televizyondan drone’a kadar elektronik ürünler satın alınabilecek

TT dönüşecek  drone da satacak

5 yıllık stratejik planı çerçevesinde satış kanallarında entegrasyona devam eden Türk Telekom, Türkiye çapındaki 250’yi aşkın ofisini Türk Telekom Müşteri Merkezleri’ne (TTMM) dönüştürecek. TTMM’ler, tüm bayilik hizmetlerinin yanı sıra birer tekno - market gibi de faaliyet yürütecek. Türkiye’nin farklı bölgelerinden seçilen 8 pilot ofisin TTMM’ye dönüşümünün 2018’in ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. İlk olarak İstanbul Sultanbeyli ve Ankara Dikmen’deki TTMM’lerin faaliyete başladığı projede, 2018 yılı sonuna kadar 40 ofisin daha TTMM’ye dönüştürülmesi planlanırken, tüm dönüşümün 2 yıllık süreçte tamamlanması hedefleniyor.

Eylül 2017 sonu itibarıyla Türk Telekom’un 40.5 milyon aboneye ulaştığını belirten Türk Telekom Satış ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal, “Türkiye’deki hanelerin yüzde 98’ini kapsayan sabit hat altyapı yatırımımızla ülkenin iletişiminin ana omurgasını üstleniyoruz” dedi.

Akıllı merkez

Son 15 aylık süreçte Türk Telekom’un tüm satış kanallarında entegrasyon ve geliştirmeye gittiğini hatırlatan Önal, şunları anlattı: “Toptan satış için Türkiye çapına yayılmış 30 Entegre Dağıtım Merkezi kurduk. 2016 başındaki marka birleşmesi sürecinde şu anda sayıları 850’ye ulaşan Türk Telekom mağazasını yenilemiştik. Yarı münhasırlık şeklinde faaliyet yürüten 1.600’ün üzerinde bayimiz ve 10 bini aşkın mini bayi şeklinde faaliyet yürüten satış noktamız da toptan kanal entegrasyonunda aynı şekilde yenilendi. Şimdi de Türk Telekom’un kendisine ait ülke genelinde 250’yi aşkın noktadaki ofisinin optimizasyonunu gerçekleştiriyoruz. Grup iştirakimiz İnnova ile birlikte geliştirdiğimiz ‘Akıllı Mağazacılık’ konseptini TTMM’lerde uyguladık.”

Haberin Devamı

Eşit hizmet

Böylece Türk Telekom mağazaları ve TTMM’lerde verilen tüm hizmetlerin eşitleneceğini belirten Önal, “TTMM’lerde müşteri şikayeti alacağız, tarife değiştirme gibi hizmetleri vereceğiz ve cihaz çeşitlerimizi de artıracağız. Televizyon ve drone bile satacağız. Attığımız bu adımların ilk meyvelerini toplamaya başladık. Eylül 2016-Eylül 2017 dönemindeki 12 ayda 2 milyon yeni abone kazanımı ile 2008 yılındaki halka arzdan bu yana en büyük abone kazanımını elde ettik” dedi.

Haberin Devamı

Hafta sonu da çalışacak ürünler deneyimlenecek

Türk Telekom Müşteri Merkezleri, ‘TTMMPlus’ ve ‘TTMMStandart’ olmak üzere iki farklı konseptte tasarlandı.
TTMM Plus’lar hafta sonu da dahil her gün hizmet verecek.
TTMM’lerin aydınlatması bulundukları bölgede güneşin doğuş ve batışına göre otomatik ayarlanacak.
- Müşteriyle doğrudan ilişkide olan çalışanların kimlik tanımlama işlemleri parmak izi teknolojisiyle yapılacak.
- Mobil, sabit internet, sabit telefon ve TV ürünlerinin hepsinin yanı sıra elektronik ürün de (Drone, oyun konsolu vb.) alınabilecek.
- Başta mobil cihazlar olmak üzere her türlü cihaz ve aksesuar satışa sunulacak.
- Tüm ürünlere ilişkin müşteri talepleri ve şikayetleri alınabilecek ve çözümlenebilecek.
- Fatura ödenebilecek, tarife değişikliği, taahhüt dahil her türlü başvuru üstlenilecek.
- TV ürünleri ve akıllı cihazlar başta olmak üzere teknolojik ürünler deneyimlenebilecek.
Mağaza içinde ücretsiz Wi- Fi hizmeti verilecek.
- Teknoloji danışmanlarıyla cihazlara ilişkin sorunların çözümü desteklenecek.

Haberin Devamı