Gazete Vatan Logo

TSK’ya 22 yeni Anka

Güvenlik güçlerinin keşif, gözetleme, hedef teşhis ve tespit ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılan ve 10 bin uçuş saatini geride bırakan Anka insansız hava aracı sistemlerine yenileri eklenecek.

TSK’ya 22 yeni Anka

SSİK’te alınan karar doğrultusunda 16 Anka-S, 6 Anka-B daha güvenlik güçlerinin kullanımına sunulacak. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yurt içinde ve dışında etkin olarak kullandığı insansız hava araçlarına yenileri eklenecek. Önümüzdeki günlerde güvenlik güçlerinin envanteri 22 yeni Anka sistemiyle takviye edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesinde (SSİK), sınır içinde ve dışında güvenlik birimlerinin etkinliğini daha üst seviyeye çıkaran yerli ve milli sistemlere yenilerinin eklenmesi kararlaştırıldı. Bu sistemler arasında insansız hava araçları da yer alıyor. TSK’nın keşif, gözetleme, hedef teşhis ve tespit ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir yandan daha önce verilen siparişlere ilişkin teslimatlar sürerken, bir yandan da yeni sistemlerle bu konudaki imkanlar artırılacak. Bu sistemlerle birlikte yer kontrol istasyonları, son dönemde milli olarak geliştirilen radar ve kameraların da teslimatı gerçekleştirilecek. Bu gelişmeye paralel olarak önceki Anka siparişlerinin teslimatları da devam ediyor.

Haberin Devamı