Gazete Vatan Logo

Son dakika haberleri: TSK ve koalisyon kuvvetleri tarafından Cerablus'a askeri harekat başlatıldı

Son Dakika Haberi: Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD unsurlarından temizlenmesi amacıyla harekat başlatıldı. Suriye topraklarına giren özel birlikler arasında, kara ve deniz kuvvetlerindeki askerlerle birlikte bordo bereliler de var. Hava harekatına Türk F-16'ları da katıldı.Şu an itibariyle Keklice ve Cerablus bölgesinde tespit edilen hedeflere F-16'lar hava taarruzu icra ediyor. Görünür hedefler sınırdaki tanklarla vuruldu. SK'nın Cerablus'taki operasyonun adı 'Fırat Kalkanı'.

Son dakika haberleri: TSK ve koalisyon kuvvetleri tarafından Cerablus'a askeri harekat başlatıldı

SON DAKİKA: Cerablus bölgesindeki IŞİD unsurlarına misliyle mukabele kapsamında yoğun top atışları yapılıyor.

TSK unsurlarınca saat 04.00 sularında icrasına başlanan harekatla sınırın terör örgütlerinden temizlenmesi ve hudut güvenliğinin artırılmasına katkı sağlanarak, aynı zamanda Suriye'nin toprak bütünlüğünün öncelenmesi ve desteklenmesi planlanıyor.
IŞİD ile aktif mücadele eden TSK'nın operasyonları, koalisyon güçlerinin bu terör örgütüne karşı yürüttüğü faaliyetlere önemli katkı sağlıyor.
Söz konusu harekat sayesinde yeni göç dalgalarının önlenmesi, bölgedeki sivil halka insani yardımların ulaştırılması ve bölgenin terörist unsurlardan arındırılması hedefleniyor.
Operasyonla, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve milletine saldıran, masum vatandaşları katleden terör örgütleriyle aktif şekilde mücadele edilmesi, bu konuda uluslararası toplum ve koalisyon güçleriyle iş birliği halinde çalışmaların sürdürülmesi amaçlanıyor.
OPERASYONA BU BİRLİKLER KATILDI
Askeri kaynaklar : Askeri harekatına, piyade birlikleri (Mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu birlikleri (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri, muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları (İHA'lar dahil) katılıyor
KOMUTA KADEMESİ HAZIR
Harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde (Gnkur.Bşk, IInci Bşk. ve J. Başkanları) ve Kuvvet k.lıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesi (Kuvvet K.ları ve karargahın tümü) harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor.
RUSYA'YA BİLGİ VERİLDİ
Operasyonla ilgili Rusya'ya bilgi verildi.
TSK’YA AİT TANKLAR SINIRDA BEKLİYOR
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD’ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlatıldı. Karkamış sınır bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait tankların beklediği görüldü.
İŞ MAKİNELERİ GEÇİT AÇIYOR
Gece saatlerinde ilk olarak iş makineleri geçitler açmaya başladı. Geçitler kara birlikleri ve zırhlı araçların Cerablus'a daha kolay girmesini sağlayacak. IŞİD'in Cerablus çevresine hendekler kazıp mayın döşediği biliniyor.
Askeri harekat nedeniyle Gaziantep Valiliği tarafından bazı yerler Özel Güvenlikli Bölge ilan edildi.
-->
ÖSO'YA BAĞLI MUHALİFLER ÇATIŞIYOR
Suriye'de rejime karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri, IŞİD'le Cerablus'ta çatışıyor.Al Jazeera'nın iddiasına göre ;yaklaşık 1500 ÖSO üyesi, Cerablus'a girmek için bekliyor. ÖSO üyelerinin beklediği Türkyurdu köyü, geçtiğimiz günlerde Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen alanın içinde yer alıyor.
Hava harekatına Türk F-16'ları da katıldı
-->
CERABLUS'DAN DUMANLAR YÜKSELDİ
BORDO BERELİLER SURİYE'DE
Türk Silahlı Kuvvetleri özel kuvvet unsurları Suriye topraklarına girdi. Operasyona Müşterek Özel Güvenlik Kuvvetleri de katılıyor.
63 HEDEFE 224 ATIM YAPILDI
Askeri kaynaklardan gelen bilgiye göre 63 hedefe 224 atım yapıldı.
TSK'YA BAĞLI SAVAŞ UÇAKLARI IŞİD HEDEFLERİNİ BOMBALADI
Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) bağlı savaş uçakları, Suriye'nin Halep kentinin Cerablus bölgesindeki terör örgütü DAEŞ hedeflerini bombalamaya başladı.
TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından sabaha karşı 04.00 sıralarında Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ unsurlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan harekat sürüyor.
Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNR) gerçekleştirilen yoğun topçu atışının ardından savaş uçaklarıyla bölge bombalandı.
Operasyonda, önceden belirlenen DAEŞ hedefleri etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı