Gazete Vatan Logo

THK'nın eğitim uçağı düştü: 2 ölü

Balıkesir Ayvalık'ta eğitim uçağı düştü, 2 kişi hayatını kaybetti...

THK'nın eğitim uçağı düştü: 2 ölü

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Türk Hava Kurumuna (THK) ait pistten havalanan eğitim uçağının düşmesi sonucu 2 kişi öldü.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sarımsaklı mevkisinde THK'ya ait toprak pistten havalanan eğitim uçağının henüz belirlenemeyen nedenle düştüğünü belirtti.

Kazada iki kişinin hayatını kaybettiği belirten Nazlı, "THK Ayvalık Şube Başkanı Mustafa Doğrular (60) ve bir kişi daha yaşamını yitirdi. Biz durumu Balıkesir Koca Seyit Havalimanı yetkililerine ilettik. Olay yerine sivil havacılık kaza kırım ekibinin gönderilmesi bekleniyor." diye konuştu.

Bu arada, inişe geçtiği sırada piste çakılan TC-ABY model uçak, hurdaya döndü. Kazada hayatını kaybeden diğer kişinin, İstanbul'dan gelen ve adının Yusuf olduğu öğrenilen 25 yaşlarındaki uçuş öğrencisi olduğu öğrenildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yakıtı sızan uçağa bol miktarda köpük sıkarak, soğutma çalışması yaptı.

Olay yerine gelen Doğrular'ın yakınları sinir krizi geçirdi.

Haberin Devamı

SON FOTOĞRAFLARI OLDU
Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’nde eğitim uçağının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Türk Hava Kurumu Ayvalık Şubesi ve Ayvalık Havacılık Spor Kulübü Başkanı Mustafa Doğrular ile Batı Anadolu Havacılık Derneği üyelerinden 20 yıldır uçuş yapan Nuri Balsarı’nın kaza öncesi selfi yaptıkları ve fotoğrafı arkadaşlarına gönderip "Bir an önce gel güneşi havada batıralım" dedikleri belirtildi.
2 çocuk babası Doğrular ile pilot arkadaşı Nuri Balsarı’nın fotoğrafı gönderdikleri arkadaşları Ege Eşbeoğlu, "Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum. Kimse görmemiş. Havada bir sorun yaşadılar ve piste ulaşmaya çalıştılar diye tahmin ediyorum. Ben de onlara katılacaktım ama işim çıkmıştı. Bana uçakta çekilmiş fotoğraflarını göndermişlerdi, olaydan 45 dakika kadar önce. Çok üzgünüm" dedi.