Gazete Vatan Logo

Erdoğan'dan TSK için yeni sistem teklifi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Genelkurmay Başkanlığı ve MİT cumhurbaşkanlığına, kuvvet komutanlıkları ise bakanlığa bağlansın istiyoruz" dedi.

Erdoğan'dan TSK için yeni sistem teklifi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanlık Divanı üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti.
O görüşmede, Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapısını kökünden değiştirecek çok önemli bir teklifi dile getirdi. Cumhurbaşkanı, "Muhalefet eğer kabul ederse Genelkurmay Başkanlığı ve MİT'i Cumhurbaşkanlığına, Kuvvet Komutanlıkları'nı ise Savunma Bakanlığına bağlamak istiyoruz" dedi.
"Genelkurmay Başkanlığı'nı ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nı Cumhurbaşkanlığı'na bağlamak istiyoruz". Açıklama bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP hariç Meclis Başkanlık Divanı üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. O görüşmede milletvekillerine 8-10 dakika konuşan Cumhurbaşkanı, darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yapısında yapmayı planladıkları öneriyi paylaştı.
Cumhurbaşkanı, Anayasa değişikliği içerdiği için "Muhalefetin kabul etmesi durumunda" ön şartını koyarak, "Genelkurmay Başkanlığı ve MİT'i Cumhurbaşkanlığı'na, Kuvvet Komutanlıkları'nı da Savunma Bakanlığı'na bağlamak istiyoruz" dediği belirtildi.
Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanlık Divanı üyelerine yönelik yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'ne de serzenişte bulunduğu öğrenildi.
Erdoğan, "Darbe girişiminin ardından AB'den ve ABD'den samimi bir duruş görmedik, amalı, fakatlı, lakinli konuşmalar yapıldı" dediği vurgulandı.
Cumhurbaşkanı, darbe girişiminin ardından yaşanan süreçte haksızlığa uğrayanlar varsa bu bilgileri siyasi partiler de paylaşırsa iyi olur" ifadesini kullandığı belirtildi.

Haberin Devamı