Gazete Vatan Logo

TSK'dan flaş açıklama

TSK'dan flaş açıklama

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 64'üncü gününde 163 mahallenin denetimi Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) geçerken, 1300 kilometrekarelik alan terör örgütü IŞİD'den temizlendi. IŞİD'in 101, PKK/PYD'nin ise 18 hedefinin karadan ve havadan imha edildiği harekatta rejim güçleri, helikopterle varil bombası attı. ÖSO'nun 4 askeri yaşamını yitirdi, 26'sı yaralandı, 2 IŞİD'li de etkisiz hale getirildi.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 64 gündür sürdüğü Suriye'de ÖSO, Aktarin'in güneyindeki Tall Nayif, Tall Kaladjah, Kassar ve Tiltanah'da kontrolü büyük ölçüde ele geçirdi. Tall Nayif'ta, rejim güçlerine ait olduğu değerlendirilen bir helikopterden ÖSO askerlerine varil bombası atılması sonucu 2 ÖSO'lu öldü, 5'i de yaralandı. Ak Burhan bölgesinde ise IŞİD'in bombalı araçla saldırı düzenlemesi sonucu ÖSO'nun 2 askeri öldü, 21'i de yaralandı. IŞİD'in 101 ve PKK/PYD'nin 18 hedefinin karadan ve havadan bombalanarak imha edildiği harekatta 2 terörist etkisiz hale getirildi. ÖSO'nun 163 meskun mahalde 1300 kilometrelik alanda kontrolü ele geçirdiği harekatın sonu durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan şu bilgilere yer verildi:

Haberin Devamı

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubunca, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Aktarin güneyinde yer alan Tall Nayif, Tall Kaladjah, Kassar ve Tiltanah'da büyük ölçüde kontrol sağlanmış, tam kontrol sağlama gayretleri ve mayın/el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetleri devam etmektedir. Rejim unsurlarına ait olduğu değerlendirilen bir helikopter tarafından, Tall Nayif'de bulunan muhalif unsurlara yönelik varil bombalı hava saldırısı neticesinde 2 muhalif şehit olmuş, 5 muhalif yaralanmıştır. Terör örgütü DEAŞ tarafından, Aktarin güneydoğusundaki Ak Burhan bölgesinde bombalı araç saldırısı sonucu 2 muhalif şehit olmuş, 21 muhalif yaralanmış, 7 araç kullanılamaz duruma gelmiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 163 meskun mahalde yaklaşık 1300 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 99 DEAŞ hedefine ve 18 PYD/PKK hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak PYD/PKK ve DEAŞ mensupları baskı altına alınmış ve manevra kabiliyetinden yoksun bırakılmıştır. Koalisyon güçleri tarafından; Susiyan'da tespit edilen DEAŞ unsurlarına yönelik icra edilen 1 hava harekatı sonucunda, 2 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 1 araç ve 1 bina imha edilmiştir. DEAŞ'ten temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 10 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilmiş, harekatın başından bugüne kadar, çoğu tuzaklanmış 31 mayın ve 1346 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir."

Haberin Devamı