Gazete Vatan Logo

TSK'dan flaş açıklama

TSK'dan flaş açıklama

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı Harekatı'nın 39. gününde bugün saat 07.00'ye kadar meydana gelen gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 10 DEAŞ hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından 33 Fırtına, 40 ÇNRA ve 20 tank atışının yapıldığı öğrenildi. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 3 muhalifin şehit olduğu, 7'sinin de yaralandığı açıklandı.

YOĞUN ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Azaz-Rai sektöründe; muhaliflerden oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu ile DEAŞ arasında Uvayşiyah, Cubban, Tall Atiyah ve Tall Aşah meskun mahallerinde yoğun çatışmalar devam ettiği belirtildi. Uvayşiyah, Cubban ve Tall Atiyah meskun mahallerinde büyük ölçüde hakimiyet sağlayan muhaliflerin tam kontrol sağlama gayretleri ve mayın ile el yapımı patlayıcı temizliği faaliyetlerinin sürdürdüğü öğrenildi.

3 MUHALİF ŞEHİT OLDU, 7'Sİ DE YARALANDI

Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 3 muhalifin şehit olduğu, 7’sinin de yaralandığı açıklandı. Muhalifleri destek sağlayan destek sağlayan askerlerde ise zayiat ve hasar meydana gelmediği belirtildi.

Haberin Devamı

925 KM2'LİK ALANDA KONTROL SAĞLANDI

Muhalifler tarafından harekatın başlangıcından bu yana 107 meskun mahalde yaklaşık 925 km2'nin kontrol sağlandığı açıklandı.

10 DEAŞ HEDEFİNE 33 33 FIRTINA, 40 ÇNRA VE 20 TANK ATIŞI YAPILDI

Keşif ve gözetleme vasıtaları ile tespit edilen 10 DEAŞ hedefine, ateş destek vasıtaları tarafından 33 Fırtına, 40 ÇNRA ve 20 tank atışının yapıldığı öğrenildi.

Atışlar sonucunda 4 silah yüklü araç, arazide kamufle edilmiş 5 çadır tipi barınma alanı, bir karargah binası imha edildi. Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlagıcından bugüne kadar toplam 1578 hedefe, 6 bin 062 Fırtına, ÇNRA, Havan atışı ile 1270 tank atışının yapıldığı belirtildi.

KOALİSYON GÜÇLERİ TARAFINDAN 2 HAVA HAREKATI DÜZENLENDİ

Koalisyon güçleri tarafından, Titanah bölgesinde tespit edilen DEAŞ hedeflerine yönelik 2 hava harekatı sonucunda 1 DEAŞ'lının etkisiz hale getirildiği, 2 aracın ise imha edildi öğrenildi.

HAVA MERMİLERİYLE GÜÇLENDİRİLMİŞ 4 EYP İMHA EDİLDİ

Haberin Devamı

DEAŞ'tan temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timleri tarafından, havan mermileriyle güçlendirilerek tuzaklanmış 4 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak imha edilirken, harekatın başlangıcından bugüne kadar 28 mayın ve 993 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.